dissabte, 31 de d’octubre de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

La Policia Local de Calella, pionera del distintiu de qualitat SICTED

policia_local_de_calella_580x180.jpgJuntament amb 48 establiments i empreses del sector turístic del Maresme, la Policia Local de Calella va rebre el passat 18 de juliol el certificat de qualitat SICTED. Amb aquest distintiu, el cos policial calellenc es col·loca entre un dels pioners a Catalunya i en un dels pocs que ho ha rebut a nivell estatal.

Juntament amb 48 establiments i empreses del sector turístic del Maresme, la Policia Local de Calella va rebre el passat 18 de juliol el certificat de qualitat SICTED. Amb aquest distintiu, el cos policial calellenc es col·loca entre un dels pioners a Catalunya i en un dels pocs que ho ha rebut a nivell estatal.

Adaptació dels processos interns

El SICTED (Sistema de Calidad Turística en Destinación), pensat especialment per als establiments i empreses del sector, i adoptat també pel servei municipal de policia, estableix que la policia ha de garantir un ítems de qualitat en el servei que presta als seus usuaris. Això ha obligat a la Policia Local de Calella a fer una adaptació dels processos interns de la seva organització.

Municipi turístic

Segons la regidoria de Governació i els responsables policials del municipi, es va tenir en compte el caràcter “eminentment turístic” de Calella per “adaptar el funcionament policial ordinari cap a la qualitat turística en benefici dels visitants, però també per als seus ciutadans”.

Manual de benvinguda

En aquest sentit, i amb la finalitat d’homogeneïtzar el sistema de qualitat turística, els responsables municipals han confeccionat un manual de benvinguda amb informació tècnica dels processos de qualitat i informació turística rellevant. Aquest manual es lliura a cada agent del cos policial, i en especial als nous agents que s’incorporen, perquè tinguin un estàndard d’informació de qualitat i homogeni aplicable al protocol establert pel SICTED.

Auditoria anual

D’altra banda, per a mantenir aquest distintiu, cada any la Policia Local de Calella haurà de superar una auditoria que certifiqui que es mantenen els paràmetres exigits i que s’assoleixen aquells indicats per al període concret.

SICTED

El SICTED, sistema promogut per la Secretaría General de Turismo del Ministerio de Industria, Turismo y Comercio i la Federación Española de Municipios y Provincias, vol reconèixer la qualitat dels establiments i serveis com a destinació turística, tenint en compte que la qualitat en els serveis turístics és una de les peces claus per poder assolir l’èxit en el desenvolupament turístic d’una destinació. Aquest sistema de qualitat té com a objectiu estratègic impulsar la qualitat en les destinacions turístiques harmonitzant els nivells sectorials, afavorint les actuacions integrals en les destinacions a llarg termini, i reforçant el teixit empresarial. El sistema aborda, en el mateix procés i en la seva totalitat, tots els subsectors que formen part de l’activitat turística d’una determinada destinació.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris