dissabte, 31 de d’octubre de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

La Protectora d’animals de Mataró engega un projecte per ajudar als col·lectius més necessitats

gos_280x87.jpgEl refugi de Cal Pilé de Mataró acull des d’aquest mes una iniciativa, pionera a l’Estat, a càrrec de la Societat Protectora d’Animals de Mataró (SPAM). Es tracta del projecte "Vincles", que consisteix en aconseguir que els animals abandonats ajudin els col·lectius que més ho necessiten.

El refugi de Cal Pilé de Mataró acull des d’aquest mes una iniciativa, pionera a l’Estat, a càrrec de la Societat Protectora d’Animals de Mataró (SPAM). Es tracta del projecte "Vincles", que consisteix en aconseguir que els animals abandonats ajudin els col·lectius que més ho necessiten.

Doble direcció

Segons els seu promotors, la iniciativa pretén ser un canal educatiu i terapèutic per a la societat. Amb aquesta acció social, l’SPAM vol, per una banda, donar ajut a un col·lectiu necessitat, a l’hora que s’obtenen els recursos econòmics necessaris per a les despeses de manteniment i sanitàries d’aquests animals abandonats.

Dos programes

El projecte es composa de dos programes: Un programa de teràpies assistides amb els gossos específiques per a cada col·lectiu (persones amb problemàtiques de comunicació i sociabilització, persones amb disminucions psíquiques i físiques, i teràpies amb gent de la tercera edat); i un programa educatiu adreçat a nens i nenes de totes les edats, per a escoles de primària, i on es fomenta el civisme, l’adopció i el no abandonament dels animals.

Suports

"Vincles" compta amb el suport i col·laboració de l’Ajuntament de Mataró, la Diputació de Barcelona i la Fundació Affinity. Així mateix, l’espai s’ha pogut construir gràcies a l’aportació econòmica dels socis i padrins de la protectora de Mataró.

per Redacció | Ramon Texidó | Foto: SPAM

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris