dimecres, 03 de de març de 2021
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Mataró enderroca part de la xemeneia de Can Fàbregas per risc d’ensorrament

xemeneia_mataro_280x87.jpgL’Ajuntament de Mataró enderrocarà el proper 29 de juliol, per motius de seguretat, la part superior de la xemeneia de Can Fàbregas amb risc d’ensorrament. La xemeneia es reconstruirà posteriorment amb el conjunt de la fàbrica.

L’Ajuntament de Mataró enderrocarà el proper 29 de juliol, per motius de seguretat, la part superior de la xemeneia de Can Fàbregas amb risc d’ensorrament. La xemeneia es reconstruirà posteriorment amb el conjunt de la fàbrica.

Informe tècnic

Un informe de l’arquitecte Josep M. Puig Boltà ha posat de manifest el fort deteriorament de la part superior de la xemeneia del conjunt industrial i el conseqüent risc pel seu estat actual.

Arquitecte encarregat

Precisament, Puig Boltà és l’arquitecte encarregat de redactar el projecte de desmuntatge, trasllat i emmagatzematge dels elements catalogats de la fàbrica de Can Fàbregas i de Caralt, i el seu posterior muntatge a la confluència entre el carrer de Miquel Biada i de Tetuan.

Estat de conservació

L’arquitecte ha estudiat amb detall l’estat de conservació de la xemeneia del conjunt industrial, que fa una alçada total de 26,6 m. Aquest estudi indica que hi ha un risc clar d’ensorrament degut a un deteriorament molt avançat del seu terç superior, una porció de 8,83 metres. L’estudi també ha deixat constància que aquesta part de la xemeneia no és l’original.

Enderroc urgent

Segons l’Ajuntament de Mataró, el seu deficient estat de conservació i el risc d’ensorrament obliga a l’enderroc urgent d’aquesta porció de la xemeneia. Es preveu que els treballs finalitzin a principis d’agost.

Part originària

En canvi, la part originària de la xemeneia, els 17,78 m inferiors, es troben en bon estat de conservació i quedaran intactes fins que es posi en marxa el projecte de desmuntatge, trasllat, emmagatzematge i muntatge de la fàbrica. A més, la porció superior que ara s’enderroca es reconstruirà amb fidelitat a l’original un cop es traslladi Can Fàbregas i de Caralt a la seva nova ubicació.


per Redacció | Ramon Texidó

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris