diumenge, 28 de de febrer de 2021
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Mataró inaugura el Parc de La Pollancreda i l’aparcament de Torre Llauder

pollancres.jpgAmb la inauguració d’aquest diumenge del parc urbà de La Pollancreda i l’aparcament de la vil·la romana de Torre Llauder, les obres de millora han potenciat el parc per a l’ús ciutadà, mantenint alhora el caràcter gratuït de l’aparcament.

Amb la inauguració d’aquest diumenge del parc urbà de La Pollancreda i l’aparcament de la vil·la romana de Torre Llauder, les obres de millora han potenciat el parc per a l’ús ciutadà, mantenint alhora el caràcter gratuït de l’aparcament.

Parc de La Pollancreda

El parc de La Pollancreda s’inclou dins l’àmbit del clos arqueològic de la vil·la romana de Torre Llauder – Bé Cultural d’Interès Nacional – i ocupa una superfície de 16.000 m2 en contacte amb la Porta Laietana, entre l’avinguda de Lluís Companys, el Camí Ral i el carrer de Roma. Es tracta d’un espai singular de Mataró, ja que només existeixen dues arbredes urbanes d’aquestes característiques a la ciutat, La Pollancreda i la pineda de La Llàntia.

Ús ciutadà

Segons el consistori, s’ha volgut potenciar el parc per a l’ús de la ciutadania, com a espai de passeig, oci i gaudiment, s’ha estudiat el trajecte fet pels usuaris i s’han habilitat una sèrie d’itineraris per als vianants, que respecten l’arbreda existent, i que estan il·luminats. També s’ha tingut en compte les futures excavacions arqueològiques que es puguin fer, i que alhora han condicionat aquestes actuacions.

Altres millores del Parc

Altres millores han consistit en la renovació i increment del mobiliari urbà distribuït per tot el parc, la instal·lació d’una nova xarxa d’enllumenat i l’adaptació de la plaça annexa a La Pollancreda amb la col·locació de jocs infantils.

L’aparcament

L’aparcament en superfície, de caràcter gratuït, es va obrir als usuaris el passat 9 de maig i ha respectat el número de places d’estacionament existents, un total de 279. Ocupa una illa entre el clos arqueològic de la vil·la romana de Torre Llauder, el carrer de Roma, la part posterior dels edificis amb façana al carrer de Sant Valentí i el carrer de Javier Castaños.

Millores de l’aparcament

Les obres han comprès una nova distribució de l’espai mitjançant l’adequació de les illes que delimiten les zones d’aparcament per tal de facilitar la circulació dels vehicles. Aquesta nova ordenació ha permès la plantació d’espècies arbustives i arbòries als parterres de l’aparcament, millorant-los i on s’ha instal·lat una nova xarxa de reg. També s’ha tornat a pavimentar el terra.

Pressupost

El pressupost conjunt de les obres de millora de La Pollancreda i de l’aparcament de Torre Llauder ascendeix a un import total d’uns 500.000 euros.


per Redacció | Ramon Texidó

 

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris