diumenge, 28 de de febrer de 2021
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Mataró instal·la un sistema acústic que espanta els estornells

estornells_280x87.jpgL’Ajuntament de Mataró ha instal·lat un sistema d’emissions acústiques per fer fora els estornells, uns ocells d’origen euroasiàtic que s’han instal·lat als arbres de la Rambla, al costat de la plaça de Santa Anna, ocasionant molèsties als veïns i ciutadans.

L’Ajuntament de Mataró ha instal·lat un sistema d’emissions acústiques per fer fora els estornells, uns ocells d’origen euroasiàtic que s’han instal·lat als arbres de la Rambla, al costat de la plaça de Santa Anna, ocasionant molèsties als veïns i ciutadans.

Sistema acústic

El sistema acústic ubicat a la Rambla emetrà sons que imiten els crits d’avís que fan els estornells guia per avisar a la resta del grup sobre els perills de la zona. Aquests sons s’emetran durant el capvespre i de forma aleatòria amb una freqüència mitjana d’uns 40 segons.

Dispositiu làser

Una de les novetats de l’actuació d’enguany és que un tècnic vigilarà la zona i els nius d’estornells, a partir de mitjans de setembre, per espantar-los amb un dispositiu làser. A més, amb un petit megàfon podrà activar, si és necessari, el crit d’avís i així evitar que vinguin més exemplars d’aquesta espècie.

Molèsties pels veïns

Els excrements d’aquests animals són una molèstia pels veïns i ciutadans, però també ho és el soroll que emeten els estornells guia quan avisen als altres perquè han trobat un lloc on niar. Segons els responsables municipals, una altra de les conseqüències negatives de l’arribada d’aquests ocells a la ciutat és que foragiten els pardals del seu hàbitat natural.

Segona campanya

L’any 2004, el consistori mataroní va fer una primera campanya per espantar els estornells. La iniciativa va aconseguir espantar prop de 3.000 exemplars d’aquests ocells.

per Redacció | Ramon Texidó | Foto: sxc.hu

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris