dimecres, 03 de de març de 2021
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Mataró rep 2,4 milions d’euros del Servei d’Ocupació de Catalunya

treballadors_280x87.jpgL’IMPEM ha rebut una subvenció d’uns 2.400.000 euros del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) destinats a projectes d’ocupació, estudis econòmics i promoció de Mataró.

L’IMPEM ha rebut una subvenció d’uns 2.400.000 euros del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) destinats a projectes d’ocupació, estudis econòmics i promoció de Mataró.

Foment de l’ocupació

La presidenta de l’Institut Municipal de Promoció Econòmica de Mataró (IMPEM), Alícia Romero, ha explicat aquest dijous en roda de premsa la subvenció que el SOC ha destinat al municipi. En concret es tracta d’un ajut de 2.378.517,09 euros per realitzar i potenciar projectes i accions de foment de l’ocupació durant el 2008 i el 2009.

Nous programes

Segons Romero, amb aquesta inversió l’IMPEM podrà efectuar nous programes per incrementar la seva tasca en la creació de polítiques actives d’ocupació, desenvolupament econòmic local i de millora de la competitivitat del teixit empresarial existent.

Projectes d’ocupació

Així, hi haurà projectes d’ocupació, com ara, Tallers d’Ocupació, Plans d’ocupació i un Programa d’Itineraris Personalitzats d’Inserció.

Estudis d’ocupació

També es realitzaran estudis de desenvolupament econòmic local, com l’estudi Ocupacional del sector de la construcció de Mataró i Maresme, l’estudi de les necessitats formatives del personal directiu i els comandaments intermedis de les empreses del sector tèxtil al Maresme, l’avaluació de l’Impacte dels programes de Formació Ocupacional, Escoles Tallers i Plans d’Ocupació, l’estudi sobre el model formatiu a desenvolupar al Programa Preincubadora, l’estudi d’oportunitats de continuïtat i reorientació del sector dels tint i estampat tèxtil, el termòmetre de la cooperació local, el "Mataró ciutat oberta a Europa" i, per últim, l’avaluació de la satisfacció i la utilitat de la Borsa de Treball del SOM de l’IMPEM.

Campanyes i jornades

El tercer aspecte que es desenvoluparà amb la subvenció seran diverses campanyes, com la de comunicació per al llançament del Programa Preincubadora en l’àmbit universitari, la campanya dels serveis per al Clúster del tèxtil de Mataró-Maresme, la Setmana de la Informació i Orientació Professional a Mataró (SIOP 2008 i SIOP 2009), les Jornades, seminaris i intercanvis de coneixement i experiències, i la campanya de comunicació dels productes i serveis ofertats per l’IMPEM.

per Redacció | Ramon Texidó Foto: sxc.hu 

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris