dijous, 29 de d’octubre de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Pineda de Mar i Mataró s’incorporen a la xarxa de Ciutats Amigues del Circ

circ_petit__580x180.jpgEl conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació, Joan Manuel Tresserras, el president de l’Associació de Professionals del Circ de Catalunya (APCC), Jordi Juanet, i 11 municipis d’arreu de Catalunya, entre ells Pineda de Mar i Mataró, han formalitzat aquest dimecres la creació de la xarxa de Ciutats Amigues del Circ.

El conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació, Joan Manuel Tresserras, el president de l’Associació de Professionals del Circ de Catalunya (APCC), Jordi Juanet, i 11 municipis d’arreu de Catalunya, entre ells Pineda de Mar i Mataró, han formalitzat aquest dimecres la creació de la xarxa de Ciutats Amigues del Circ.

Circuit estable de circ

El projecte Ciutats Amigues del Circ, al qual els municipis s’hi sumen a petició pròpia, pretén crear un circuit estable de circ a Catalunya, atreure nous públics de totes les edats i promoure el circ en totes les seves vessants: educació, recerca, creació, producció, difusió i exhibició. El projecte Ciutats Amigues s’emmarca en el Pla integral del circ de Catalunya.

Compromisos municipals

Amb aquest compromís, les 11 ciutats assumeixen el compromís de desenvolupar, durant un període mínim de quatre anys, una programació continuada d’activitats i espectacles de circ. Així mateix, es comprometen a incloure els espectacles de circ dins les programacions estables d’activitats culturals en igualtat de condicions que la resta d’arts escèniques i a organitzar activitats que promoguin la creació de nous públics.

300 actuacions anuals

A més, les poblacions incorporaran la imatge de la xarxa de Ciutats Amigues del Circ en tota la difusió de les activitats que facin. Durant el 2008, les onze ciutats amigues duran a terme més de 300 actuacions i activitats de circ.

Professionals del Circ

Per la seva banda, l’Associació de Professionals de Circ de Catalunya (APCC) donarà suport als ajuntaments per a qualsevol consulta, ajut o problema vers l’àmbit del Circ.

Municipis adherits a la xarxa

De moment, la xarxa està formada per les poblacions de Figueres, la Bisbal d’Empordà, Lleida, Mataró, Pineda de Mar, Reus, Sabadell, Sant Cugat del Vallès, Tarragona, Tortosa i Vilanova i la Geltrú. Una vegada iniciada aquesta primera fase, el col·lectiu de Ciutats Amigues preveu la seva ampliació en els propers anys.


per Redacció | Ramon Texidó

 

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris