dimecres, 28 de d’octubre de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Pineda inaugura l’exposició “Un segle de motociclisme esportiu a Catalunya”

trial_280x87.jpgLa Sala Municipal d’Exposicions de Pineda de Mar acull fins el proper 31 d’agost l’exposició "Un segle de motociclisme esportiu a Catalunya". La mostra ofereix una visió de conjunt des de la primera cursa motociclista, l’any 1906, fins l’actualitat.

La Sala Municipal d’Exposicions de Pineda de Mar acull fins el proper 31 d’agost l’exposició "Un segle de motociclisme esportiu a Catalunya". La mostra ofereix una visió de conjunt des de la primera cursa motociclista, l’any 1906, fins l’actualitat.

Curses en carretera

L’exposició fotogràfica fa un repàs a les curses en carretera, la inauguració de l’autòdrom de Terramar de Sitges, les curses celebrades amb motiu de l’Exposició Internacional de Barcelona del 1929, la descoberta de Montjuïc, el naixement del Campionat del Món de Velocitat i el començament de l’hegemonia espanyola.

Canvis al llarg d’un segle

Es tracta, per tant, d’un observatori des del qual es poden contemplar els canvis que s’han produït al llarg d’un segle de competicions del motor: els avenços de la tècnica, que permeten fabricar cada vegada motos més ràpides i lleugeres; la substitució progressiva de les marques europees pels grans fabricants japonesos; les millores de la seguretat als circuits; la professionalització dels equips; la introducció dels patrocinadors, i l’evolució de la tècnica de pilotatge.

Nom mítics

Així mateix, marques mítiques per als afeccionats com Montesa, Bultaco, Ossa, Derbi…, figuren al costat dels especialistes en curses de velocitat, com Sete Gibernau, Toni Elias i Jorge Lorenzo. També es presenten les grans figures del trial, Marc Colomer, Adam Raga i Laia Sanz, i els campions d’enduro, Marc Coma i Isidre Esteve.

Joan Antoni Samaranch

Les fotografies pertanyen en gran part a la col·lecció de Joan Antoni Samaranch, que ha estat complementada amb imatges procedents del fons del Reial Moto Club de Catalunya i per arxius de diversa procedència. La mostra reuneix 117 fotografies i 5 reproduccions de cartells d’època, el quals revelen els lligams que ben aviat es van establir entre el motociclisme i les arts plàstiques a Catalunya.

Organització

L’exposició, que està organitzada per l’Obra Social "la Caixa" amb la col·laboració de la Fundació Tharrats i l’Ajuntament de Pineda de Mar, es pot visitar a la Sala Municipal d’Exposicions de Pineda, a la Plaça de Catalunya, del 28 juliol al 31 d’agost de 2008.


per Redacció | Ramon Texidó | Foto Sxc.hu

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris