diumenge, 28 de de febrer de 2021
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Salut confirma un brot de legionel·losi a Montgat

hospital_280x87.jpgEl Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya ha confirmat un brot de legionel·losi a Montgat. Hi ha hagut 6 persones afectades, dos de les quals estan hospitalitzades i evolucionen favorablement a l’Hospital Municipal de Badalona.

El Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya ha confirmat un brot de legionel·losi a Montgat. Hi ha hagut 6 persones afectades, dos de les quals estan hospitalitzades i evolucionen favorablement a l’Hospital Municipal de Badalona.

6 casos

Entre les 6 persones afectades pel brot hi ha 3 homes i 3 dones que tenen entre 48 i 74 anys, quatre de les quals han rebut l’alta mèdica o no han requerit ser hospitalitzades.

Investigacions ambientals

Els tècnics de l’Agència de Protecció de la Salut han realitzant les investigacions ambientals inspeccionant un total de 12 empreses que tenen circuits de refrigeració, dictant les mesures sanitàries corresponents: presa de mostres per a l’anàlisi d’aigua, aturada dels circuits i desinfecció de xoc preventiva de tots els circuits. Totes aquestes empreses es troben en un radi d’uns 2.000 metres dels llocs on viuen o es mouen les persones afectades.També s’han revisat altres empreses que podrien ser susceptibles de tenir instal·lacions de risc.

Risc "insignificant"

L’Agència de Protecció de la Salut desprès de les intervencions fetes ha considerat que el risc de noves infeccions es "pràcticament insignificant". Tot i així, recorda que el període d’incubació de la malaltia és d’uns 10-15 dies aproximadament, i per tant no es pot descartar que encara pugui aparèixer algun nou cas en els propers dies.

per Redacció | Ramon Texidó

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris