dimarts, 09 de de març de 2021
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Una sentència dóna la raó a l’Ajuntament d’Alella en la batalla per la preservació de la vall de Ria

vall_rials_01.jpgUna sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha donat la raó a l’Ajuntament d’Alella i estima que no va haver inactivitat administrativa per part del consistori pel desenvolupament del polígon industrial a Rials. Aquesta nova sentència revoca la resolució judicial de març de 2005 favorable als interessos dels propietaris majoritaris de la vall.

Una sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha donat la raó a l’Ajuntament d’Alella i estima que no va haver inactivitat administrativa per part del consistori pel desenvolupament del polígon industrial a Rials. Aquesta nova sentència revoca la resolució judicial de març de 2005 favorable als interessos dels propietaris majoritaris de la vall.

15 anys de conflicte

La sentència, que es ferma i no pot ser recorreguda, obre una nova via a la solució final d’un vell conflicte urbanístic que s’ha perllongat més de quinze anys.

Preservació de la vall

En aquest sentit, l’Ajuntament d’Alella està més a prop d’aconseguir el que ha vingut defensat des de fa cinc anys: la preservació total de la vall de Rials, la darrera vall verge del Baix Maresme i, segons fonts consistorials, “sense haver de pagar el peatge de sacrificar altres sectors del municipi”.

Revocació judicial

La sentència del TSJC conclou que l’Ajuntament no ha incorregut en inactivitat administrativa en el desenvolupament del sector i dels accessos viaris, revocant una resolució judicial de març del 2005 del contenciós administratiu promogut pels propietaris de la major part de la zona urbanitzable, unes 8 hectàrees de la vall. Aquesta resolució obligava l’Ajuntament a preveure en un termini de sis mesos una solució viària d’accés al projectat polígon industrial.

Valoracions

Per la seva banda, l’alcalde d’Alella, Andreu Francisco, acompanyat pel primer tinent d’alcalde, Àlex Asensio, han valorat aquest dimarts en roda de premsa el contingut d’aquesta sentència. Francisco ha destacat que "amb aquesta sentència l’Ajuntament guanya una important batalla, però no la guerra" i ha deixat clar que "Rials no s’urbanitzarà".


per Redacció | Ramon Texidó

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris