dissabte, 06 de de març de 2021
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Caldes se sent exclosa de la Guia de Productes de la Terra i Artesania Alimentària del Maresme

pesols_280x87.jpgL’Ajuntament de Caldes d’Estrac s’ha queixat de l’exclusió de la Pesolada i la Mongetada del municipi de la "Guia de Productes de la Terra i Artesania Alimentària del Maresme". Malgrat tot, el consistori caldenc vol considerar que es tracta d’un error involuntari.

L’Ajuntament de Caldes d’Estrac s’ha queixat de l’exclusió de la Pesolada i la Mongetada del municipi de la "Guia de Productes de la Terra i Artesania Alimentària del Maresme". Malgrat tot, el consistori caldenc vol considerar que es tracta d’un error involuntari.

Pèsol i mongeta

La guia, editada pel Consell Comarcal del Maresme, eludeix les manifestacions gastronòmiques pioneres a la comarca de la cuina del pèsol de la floreta – que fa quinze anys que es realitzen a Caldes – i de la mongeta del ganxet, que també celebren cada tardor els restaurants del municipi.

Carta de queixa

Per aquest motiu, l’Ajuntament de Caldes d’Estrac va adreçar fa unes setmanes un escrit amb la seva queixa al president del Consell Comarcal del Maresme, Josep Jo, on l’alcalde de Caldes, Joaquim Arnó, va mostrar aquesta disconformitat, compartida pels principals agents econòmics de la població i, en especial, per les entitats que agrupen els restauradors i comerciants locals.

Pèsols del Maresme

En el cas dels pèsols, el consistori caldenc considera que la guia qualifica el producte com a "pèsols de Llavaneres", malgrat l’esforç de promoció i conreu que, segons informa, s’ha fet en altres municipis de la comarca i també des del propi Consell Comarcal del Maresme per promocionar la denominació "pèsols del Maresme".

La Pesolada

D’altra banda, Caldes d’Estrac dedica, a més, unes jornades gastronòmiques entorn el pèsol, "La Pesolada", que enguany se celebra des del passat 4 de març fins al 27 d’abril, reconeguda com a principal impulsora de la reactivació del conreu del pèsol a la comarca, a la que la guia no hi fa cap referència. El mateix passa amb la mongeta del ganxet, producte que juntament amb el pèsol, es promociona a Caldes, tot i haver-ne perdut la producció.

Retirada de la publicació

En acabar la seva queixa, el consistori caldenc ha volgut considerar "involuntària i producte d’un error" l’exclusió de Caldes d’Estrac de la guia, demanant al Consell Comarcal la retirada de la publicació i l’esmena d’aquestes errades.

per Redacció | Ramon Texidó | Foto: viquipèdia

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris