dijous, 29 de d’octubre de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Carme Ruscalleda presenta la sisena edició de la Diada de la Maduixa de la Vallalta

maduixes_280x87.jpgL’Hotel Gran Sol de Sant Pol acollirà avui dimecres 22 d’abril, a les 11 h. del matí, la presentació del programa de la VI Diada de la Maduixa de la Vallalta i les Jornades Gastronòmiques, amb la presència de la restauradora Carme Ruscalleda.

diada_maduixa_800x600.jpgL’Hotel Gran Sol de Sant Pol acollirà avui dimecres 22 d’abril, a les 11 h. del matí, la presentació del programa de la VI Diada de la Maduixa de la Vallalta i les Jornades Gastronòmiques, amb la presència de la restauradora Carme Ruscalleda.

Assistència

També hi assistiran els alcaldes i regidors de Promoció Econòmica i Turisme dels cinc municipis de la Vallalta – Sant Pol, Sant Cebrià, Sant Iscle, Canet i Arenys de Munt – i els representants del Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme. Juntament amb Carme Ruscalleda, en representació dels restaurants de les jornades, hi assistirà una delegació de pagesos de la comarca.

Maduixes del Maresme

La zona més muntanyosa de la comarca del Maresme gaudeix d’un microclima i unes condicions orogràfiques molt favorables per al conreu de la maduixa. Aquests terrenys amb pendent compten, durant l’hivern, amb un angle d’incidència major dels raigs solars. D’altra banda, la capacitat de drenatge del sauló permet un millor desenvolupament de l’arrel de la planta. Tots aquests factors repercuteixen favorablement en la qualitat de les maduixes del Maresme que es caracteritzen per un color vermell intens, un sabor molt dolç – amb un punt d’acidesa -, una textura carnosa i una agradable aroma, especialment quan són acabades de collir.

per Redacció | Ramon Texidó | Foto: Pito Estol

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris