dijous, 29 de d’octubre de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

CiU de Mataró s’oposa a la supressió de la línia de tren de la costa i proposa el seu soterrament

estacio_mataro_280x87.jpgEl president de CiU a Mataró, Joan Mora, va dir ahir en roda de premsa que mantenir l’actual estació de Renfe és "imprescindible" per a Mataró.

El president de CiU a Mataró, Joan Mora, va dir ahir en roda de premsa que mantenir l’actual estació de Renfe és "imprescindible" per a Mataró.

Al·legacions

Cal recordar que el document d’al·legacions a la línia orbital confeccionat recentment pel govern municipal de Mataró defineix com a "no imprescindible" la línia de la costa, perquè "condiciona el desenvolupament urbanístic del front marítim" i, per aquest motiu, el text proposa estudiar la seva supressió.

Actual estació

En canvi, per a Joan Mora, suprimir l’actual estació de Renfe "equival a traspassar el greuge que des de fa molts anys pateixen els mataronins que viuen a la part alta de la ciutat als residents al centre, eixample i havana, que veurien com l’estació que ara tenen al costat de casa desapareix", va argumentar.

Soterrament

Per a Mora, "les tècniques actuals permeten soterrar la via amb un cost comparativament molt inferior al de fa vint anys, quan CiU va començar a parlar del soterrament del tren", va apuntar. Que Mataró disposi de més estacions equival, segons el president mataroní de CiU, "a disposar d’un millor servei, a la possibilitat de disposar de trens directes que redueixin els temps dels viatges i, per a la ciutat, disposar d’una comunicació amb Barcelona a nivell d’un metro interurbà", va dir. Segons Mora "perdre el cercle complert faria pràcticament impossible recuperar trens directes i semidirectes".

Proper ple

Finalment, el cap del grup nacionalista ha anunciat que en el proper Ple Municipal CiU presentarà una proposta de resolució perquè el Consistori tingui l’oportunitat de manifestar "l’aposta per mantenir la línia de la costa i demani, per un futur no massa llunyà, el seu soterrament com veritable fórmula per a recuperar el front marítim, una vegada construïda la línia orbital i desplaçada la ubicació dels tallers".

per Redacció | Ramon Texidó | Foto: Diari Maresme

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris