dimarts, 09 de de març de 2021
Diari Maresme | Independent i Comarcal

CiU defensa al Senat alternatives al desdoblament de la via ferroviària entre Arenys i Blanes

rodalies_renfe_280x87_02.jpgLa portaveu adjunta de CiU al Senat, la calellenca Montserrat Candini, defensa aquest dimarts a la Cambra Alta una moció per estudiar "amb urgència" projectes alternatius al desdoblament de la via ferroviària entre Arenys de Mar i Blanes.

La portaveu adjunta de CiU al Senat, la calellenca Montserrat Candini, defensa aquest dimarts a la Cambra Alta una moció per estudiar "amb urgència" projectes alternatius al desdoblament de la via ferroviària entre Arenys de Mar i Blanes.

Desplaçament o soterrament

Candini proposarà el desplaçament de la via a un traçat per l’interior o el seu soterrament per la façana marítima. Segons la senadora, això permetria el desdoblament complet del tram i una millora de la façana marítima en aquestes poblacions.

Incertesa

Candini ha recordat que el Consell de Ministres va aprovar el passat mes de febrer el Pla d’Infraestructures Ferroviàries de Rodalies de Barcelona, el qual suposarà una inversió de quatre mil milions d’euros en el període 2008-2015. Per la senadora, amb l’anunci del desdoblament de la línia entre Arenys de Mar i Blanes "el que hauria de ser positiu es transforma en sorpresa i incertesa". Segons Candini "la prioritat per als alcaldes de l’Alt Maresme es el trasllat de la via l’interior que permeti una millora definitiva per l’increment de la capacitat i freqüència de trens en aquesta zona", ha afegit.

Efecte barrera

Per la senadora, "resulta necessari estudiar la viabilitat dels projectes alternatius que permetin minimitzar aquests impactes urbanístics i l’efecte barrera que suposa per als municipis tenir tantes infraestructures en la seva façana marítima".

Calella

En el cas concret de Calella, la senadora Candini proposarà l’estudi de les alternatives al desdoblament de la línia en aquest municipi que permetin una correcta integració del traçat ferroviari, "ja sigui mitjançant el soterrament de les vies o el seu canvi de traçat".

Premià de Mar

D’altra banda, en el cas de Premià de Mar la portaveu de CiU ha recordat que "el Ministeri de Foment ha previst un aparcament però no ha previst la posada en funcionament d’un baixador davant del Barri de Can Pou, malgrat estar inclòs en els Pressupostos Generals de l’Estat des de fa molts anys", ha dit.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris