dijous, 29 de d’octubre de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

CiU demana l’anul·lació de les sancions als pescadors que van protestar pel preu del carburant

pescadors_280x87.jpgEl Govern de la Generalitat s’ha compromès a fer les gestions necessàries davant el Govern de l’Estat per a que anul·li les sancions que Foment va interposar als pesquers que van participar en les protestes de l’any 2005, als ports de Barcelona i Tarragona, per la pujada de preus del petroli.

El Govern de la Generalitat s’ha compromès a fer les gestions necessàries davant el Govern de l’Estat per a que anul·li les sancions que Foment va interposar als pesquers que van participar en les protestes de l’any 2005, als ports de Barcelona i Tarragona, per la pujada de preus del petroli.

Sancions

Aquesta petició ha estat impulsada pel diputat maresmenc de CiU, Benet Maimí, que ha recordat que "el Ministeri d’Agricultura es va comprometre, després d’arribar a un acord amb els pescadors, a intercedir davant el Ministeri de Foment per evitar possibles multes sancionadores al sector". Malgrat aquest compromís, un centenar de vaixells catalans, prop d’una trentena de Girona, han estat multats amb 6.000 euros.

Sector pesquer

Segons Maimí, "amb aquest pas, s’aconsegueix que el sector pesquer català, que viu una delicada situació, no hagi de pagar aquestes sancions desproporcionades, perquè comportaria una greu problemàtica per a moltes famílies i, fins i tot, en molts casos podrien fer perillar la continuïtat de l’activitat", assegura.

Camions-cuba

D’altra banda, el diputat de CiU va demanar a la comissió de Pesca del Parlament que el govern permeti a les confraries de pescadors que puguin accedir als camions-cuba de gasoil i evitar que tinguin més diversitat d’ofertes per abaratir el cost del combustible. Segons aquesta informació, es dóna la circumstància que els pescadors troben preus més competitius en agents externs que en les benzineres ubicades dins els recintes portuaris. En aquest sentit, el govern estudiarà la legalitat de la iniciativa.

per Redacció

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris