dijous, 29 de d’octubre de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

El consistori mataroní dóna suport al col·lectiu de treballadors de l’empresa Iveco

ajuntament_de_mataro_280x87_02.jpgEl Ple de l’Ajuntament de Mataró va aprovar ahir dijous una resolució que recolza al col·lectiu de treballadors de l’empresa Iveco-Pegaso que ha presentat un ERO i on hi treballen 83 mataronins.

El Ple de l’Ajuntament de Mataró va aprovar ahir dijous una resolució que recolza al col·lectiu de treballadors de l’empresa Iveco-Pegaso que ha presentat un ERO i on hi treballen 83 mataronins.

Unanimitat

La proposta de resolució va ser presentada i aprovada per unanimitat pels grups municipals del PSC, CiU, PPC, ERC, ICV-EUiA i la CUP, amb l’objectiu de recolzar els treballadors i treballadores d’aquesta empresa d’automoció.

Autobusos

El text destaca que el centre de producció de la zona franca de Barcelona s’encarrega dels xassís dels autobusos, una divisió d’automoció que, malgrat la crisi, "compta amb un mercat una mica més estable per la necessitat de les administracions de disposar d’autobusos urbans que realitzin un servei de transport públic". Malgrat això, Iveco-Pegaso, que actualment pertany al grup Fiat, ha presentat un expedient de regulació d’ocupació per a 240 treballadors a la divisió de Barcelona, així com també al centre situat a Madrid.

Recolzament

En la seva resolució el consistori mataroní recolza al Comitè d’empresa i al col·lectiu de treballadors i treballadores d’Iveco España "en aquesta situació difícil", demana que s’aposti per la innovació i la formació com a elements de competitivitat "generant llocs de treball i riquesa"; també demana el compromís de totes les administracions implicades perquè facin les gestions necessàries per a pal·liar aquesta situació i "que no s’utilitzi la crisi com a argument per a realitzar reduccions de plantilles no justificades".

per Redacció | Foto: Diari Maresme

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris