dijous, 29 de d’octubre de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

El Maresme estrena la pel·lícula “Les dues vides d’Andrés Rabadán”

les_dues_vides_d_andres_rabadan_280x87_02.jpgDesprés del seu pas per destacats festivals, "Les dues vides d’Andrés Rabadán" es podrà veure el proper 4 de desembre als cinemes del Maresme. El llargmetratge és una personal i arriscada aproximació al conegut com a ‘boig de la ballesta’.

les_dues_vides_d_andres_rabadan_800x600.jpgDesprés del seu pas per destacats festivals, "Les dues vides d’Andrés Rabadán" es podrà veure el proper 4 de desembre als cinemes del Maresme. El llargmetratge és una personal i arriscada aproximació al conegut com a ‘boig de la ballesta’.

Debut de Durall

La pel·lícula, produïda per Nanouk Films i distribuïda per Sagrera Audiovisual, suposa el debut en la direcció del cineasta català Ventura Durall, compta amb Àlex Brendemühl en el paper protagonista i gira a l’entorn de la figura d’Andrés Rabadán, diagnosticat com a malalt mental després de descarrilar tres trens al Maresme i de matar el seu pare amb una ballesta l’any 1994.

Confessions personals

les_dues_vides_d_andres_rabadan_800x600_02.jpgEl realitzador Ventura Durall i Andrés Rabadán van entrar en contacte l’any 2000. De l’intercanvi de correspondència i visites a la presó entre Durall i Rabadán, va sorgir el projecte cinematogràfic que arriba al cinema el proper 4 de desembre. Aquest període ple de converses i confessions ha donat peu a la publicació d’un còmic (Las dos vidas de Andrés Rabadán. Norma Editorial), la publicació de diverses novel·les escrites per Rabadán (el bestseller ‘Historias desde la cárcel’, ed. Plaza y Janés) i la realització d’un documental dirigit pel propi Durall (El Perdón) que han servit com a punt de partida per donar llum verda a un llargmetratge de ficció que acosta amb més precisió a l’espectador als fets que van tenir lloc fa 15 anys.

Actors i actrius

les_dues_vides_d_andres_rabadan_800x600_03.jpg"Les dues vides d’Andrés Rabadán" compta a més en el paper protagonista amb la implicació d’Àlex Brendemühl (Las horas del día, Yo, El Silencio antes de Bach, Pretextos, En la ciudad). Brendemühl va construir aquest personatge des d’un enfocament personal a partir de diverses visites a la presó amb l’autèntic Rabadán. El repartiment el completen Clara Segura (Mar adentro, Excusas!, Porca Misèria) i Mar Ulldemolins (Ventdelplà, MIR).

Estrena

Després del seu pas pels festivals de Gijón, Sant Sebastià i Manheim, entre molts altres, per fi "Les dues vides d’Andrés Rabadán" podrà veure’s en els cinemes del Maresme el proper 4 de desembre.

Sinopsi

Onze anys després de matar el seu pare amb una ballesta, Andrés Rabadán planeja escapar del psiquiàtric penitenciari en el que es troba tancat. Però l’entrada d’una nova psiquiatra i la seva relació cada vegada més íntima amb una infermera de la presó, li fan replantejar la seva fugida i li submergeixen en un viatge personal que el fa enfrontar-se amb el seu propi passat i a secrets inconfensables per intentar entendre què li va poder dur a cometre els seus crims.

per Redacció

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris