diumenge, 28 de de febrer de 2021
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Il·luminen de rosa la Biblioteca de Canet per donar suport a la lluita contra el càncer de mama

biblioteca_de_canet_rosa_280x87_02.jpgAmb motiu del dia internacional contra el càncer de mama d’avui dilluns, 19 d’octubre, l’Associació espanyola contra el càncer, a Canet de Mar, ha demanat la col·laboració del consistori i la Biblioteca per il·luminar de rosa, durant tota la nit, aquest equipament municipal.

biblioteca_de_canet_.jpgAmb motiu del dia internacional contra el càncer de mama d’avui dilluns, 19 d’octubre, l’Associació espanyola contra el càncer, a Canet de Mar, ha demanat la col·laboració del consistori i la Biblioteca per il·luminar de rosa, durant tota la nit, aquest equipament municipal.

Simbolisme

Aquest acte simbòlic té com objectiu donar suport a la lluita contra el càncer de mama. Així, avui dilluns, a partir de les 8 del vespre, la façana de la Biblioteca s’il·luminarà de color rosa; i estarà així durant tota la nit. També, just abans de l’encesa, a les 19.30 hores, se celebrarà la conferència ‘Càncer de Mama’, a la Casa museu, a càrrec del doctor Feliu Titus Alvareda, doctor en Medicina Cum Laude, neuròleg en Medicina Interna i membre d’honor de la Societat Espanyola de Neurologia.

Campanya

Segons informa l’organització, tots dos actes recolzen la campanya contra el càncer de mama 2009 per "fomentar el diagnòstic precoç de la malaltia a la població general, proporcionar un missatge d’esperança i informar dels recursos psicosocials existents a l’Associació espanyola contra el càncer per a les dones afectades".

Càncer de mama

El càncer de mama és el tumor maligne de major incidència entre la població femenina a Catalunya i en general als països desenvolupats. A Catalunya 5.000 dones són diagnosticades cada any i el 80 % per cent viuen encara després de 10 anys. Segons el Ministeri de Sanitat, el 10 % de les dones espanyoles patirà un càncer de mama abans dels 75 anys.

per Redacció

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris