divendres, 30 de d’octubre de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Inicien accions legals per aturar la instal·lació de la planta de tractament d’escòries a Dosrius

dosrius_280x87.jpgLa Plataforma contra la planta de tractament d’escòries a Dosrius ha iniciat "procediments jurídics" per aturar la instal·lació de la planta a la pedrera d’en Busqué.

La Plataforma contra la planta de tractament d’escòries a Dosrius ha iniciat "procediments jurídics" per aturar la instal·lació de la planta a la pedrera d’en Busqué.

Comissió

Segons els membres de la Plataforma, que han abandonat la Comissió que el consistori va acceptar tirar endavant per tal que les entitats del municipi poguessin fer un seguiment del projecte, "l’Ajuntament de Dosrius vol permetre la modificació del Pla de Restauració i el canvi d’usos de la pedrera d’en Busqué per instal·lar-hi la planta de tractament d’escòries d’incineració".

Ubicació

Per la Plataforma, "això suposa una ubicació temerària d’una activitat industrial en sòl forestal, que altera la recuperació del paisatge i no garanteix la seguretat en el tractament d’un producte tòxic, posant en perill les aigües subterrànies i la salut dels habitants", asseguren. Aquests mesos, l’Ajuntament ha entrat el Projecte a Medi Ambient i, per la seva banda, la Plataforma ja "ha iniciat els passos jurídics i ha tramès informes tècnics per aturar-lo".

Projecte

Fonts de la Plataforma informen que han decidit deixar d’assistir a les reunions perquè, entre altres motius, asseguren que se’ls ha negat la llibertat d’expressió, s’ha rebutjat la celebració d’una Consulta Popular o el caràcter vinculant de les conclusions majoritàries de la comissió i perquè, segons manifesten, el consistori els ha negat poder consultar el Projecte, "mentre que Medi Ambient de la Generalitat ens ho ha facilitat". També, manifesten que les actes i conclusions de les reunions "no inclouen les aportacions fonamentals realitzades en documents i intervencions de la Plataforma", i afegeixen "que es prioritzen les informacions que afavoreixen l’empresa" de les escòries, conclouen.

Plataforma

La Plataforma està formada per diverses associacions veïnals de la zona, l’AMPA del CEIP del Pi, la plataforma d’Acció Ambiental El Roure, el Centre Excursionista de Dosrius, BikeTotal, Progrés Municipal, CiU, ERC, CUP – tots de Dosrius -, EdC Federació d’Ecologistes de Catalunya, el Centre d’Ecologia i Projectes Alternatius (CEPA), el Grup d’Estudi i Protecció dels Ecosistemes Catalans (GEPEC), la Plataforma Aire Net i el Grup Natura d’Argentona.

per Redacció | Foto: Google Maps

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris