dimecres, 03 de de març de 2021
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Instal·len un sistema pioner en el tractament d’aigües grises en uns habitatges de Mataró

aigues_grises_280x87.jpgEls habitatges públics del carrer de Cosme Churruca de Mataró han implantat un sistema innovador de depuració que permet la renovació i utilització de les aigües grises. El nou sistema reconduirà l’aigua de la dutxa i, una vegada tractada, l’enviarà a la cisterna del vàter

Els habitatges públics del carrer de Cosme Churruca de Mataró han implantat un sistema innovador de depuració que permet la renovació i utilització de les aigües grises. El nou sistema reconduirà l’aigua de la dutxa i, una vegada tractada, l’enviarà a la cisterna del vàter.

Aigües grises

Es tracta d’un sistema ‘ecoeficient i compacte’, creat per l’empresa Innovacions Tecnològiques Doló i guanyador dels Premis Cre@tic d’enguany, que funciona a través de la recollida de les aigües grises utilitzades en una llar. Després de separar els sòlids dels líquids i deixar l’aigua sense partícules a través d’un filtre, una bomba la transporta a un dipòsit superior en el qual s’aplica l’ozó, un producte quasi sense impacte ambiental. Això permet depurar l’aigua que torna a entrar en el sistema de circulació d’aigües grises de la llar eliminant bacteris, virus o fongs.

De la dutxa al WC

En el cas específic d’aquests habitatges públics de Mataró, el sistema funcionarà reconduint l’aigua de la dutxa, i una vegada tractada, s’enviarà a la cisterna del vàter. Segons els seus promotors, "l’estalvi de l’aigua en aquesta promoció es veurà reduït gràcies a la instal·lació d’aquest nou sistema", asseguren. Certament, un dels punts forts d’aquest projecte és la seva simplicitat en la seva instal·lació. A més, el sistema d’avaries està centralitzat i, segons informen, "a través d’un SMS es pot enviar l’avís a la propietat i al tècnic de manteniment". Tot i que aquesta obra pública és pionera en la implantació d’aquest nou sistema, està previst que s’instal·li també en altres promocions de l’empresa municipal Promocions Urbanístiques de Mataró, S.A. (PUMSA).

per Redacció | Foto: Aj.Mataró

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris