dimarts, 09 de de març de 2021
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Instal·len una zona lliure de meduses a la platja de Poblenou de Pineda

piscina_maritima_280x87.jpgL’empresa Etramar, amb el suport de l’Ajuntament de Pineda de Mar, ha instal·lat a la platja de Poblenou una zona de bany lliure de meduses, formada per una xarxa de malla que delimita una superfície marítima d’uns 500 m2.

L’empresa Etramar, amb el suport de l’Ajuntament de Pineda de Mar, ha instal·lat a la platja de Poblenou una zona de bany lliure de meduses, formada per una xarxa de malla que delimita una superfície marítima d’uns 500 m2.

Prova pilot

Es tracta de la primera prova pilot que es porta a terme a Catalunya. Aquesta xarxa, que delimita una zona al mar on no hi poden entrar meduses, s’assegura al fons marí a través d’un sistema d’ancoratge que sura a l’aigua mitjançant unes boies. Segons l’empresa, aquest sistema garanteix una piscina marítima completament segura per als banyistes que vulguin evitar les temudes picades de meduses.

739 picades

Segons dades facilitades per la Creu Roja, la temporada passada es van haver d’atendre 739 persones amb picades d’aquests invertebrats. La bandera vermella, prohibint el bany, es va hissar 5 vegades, i 11 la bandera groga, per perill de meduses.

Un mes de prova

Per aquest motiu, el consistori pinedenc ha rebut bé la iniciativa ideada per aquesta empresa de Llavaneres, Etramar, especialitzada en treballs marítims. La xarxa estarà instal·lada un mes a la platja de Poblenou, en període de proves, un cop rebut el corresponent permís del Departament de Costes de la Generalitat.


 

per Redacció | Ramon Texidó | Vídeo: Diari Maresme

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris