dimarts, 09 de de març de 2021
Diari Maresme | Independent i Comarcal

L’Ajuntament de Mataró presenta 9 al·legacions a la línia orbital ferroviària

tren_orbital_mataro_280x87.jpgEl consistori mataroní ha finalitzat l’informe definitiu de les al·legacions sobre la reserva de sòl per a la línia orbital ferroviària (LOF) que presentarà a la Generalitat.

tren_orbital_mataro.jpgEl consistori mataroní ha finalitzat l’informe definitiu de les al·legacions sobre la reserva de sòl per a la línia orbital ferroviària (LOF) que presentarà a la Generalitat.

Presentació

L’informe es va presentar aquest dimarts a la Comissió Municipal Informativa de Serveis Territorials i, ahir dimecres, a la Comissió Especial de seguiment del Pla de millora rural i desenvolupament agrícola "Cinc Sènies-Valldeix".

Al·legacions

El document recull 9 al·legacions que agrupen alhora diferents propostes on, entre d’altres, es donen alternatives per protegir el sòl agrícola de les Cinc Sènies, també es proposa una alternativa sobre el traçat des de la riera d’Argentona – consensuada amb el consistori d’Argentona -, canvis d’ubicació d’algunes de les estacions previstes a Mataró, la connexió des del primer moment amb la línia C-1 i l’estudi de la supressió o soterrament d’aquesta línia de la costa.

Consens

Segons ha informat el consistori, per tal d’elaborar un text consensuat s’han celebrat reunions amb els diversos sectors i entitats afectats. També ha hagut reunions amb la Generalitat de Catalunya i Infraestructures Ferroviàries de Catalunya (IFERCAT) i s’ha comptat amb l’estudi tècnic de l’Agència Metropolitana de Desenvolupament Urbanístic i d’Infraestructures "Barcelona Regional".

per Redacció

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris