dimecres, 03 de de març de 2021
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Mataró autoritza la instal·lació d’ascensors sobre la vorera a cinc comunitats de veïns

ascensor_exterior_280x87.jpgL’Ajuntament de Mataró ha autoritzat a cinc comunitats de veïns a instal·lar un ascensor a l’exterior dels respectius edificis d’habitatges, ocupant part de la via pública.

L’Ajuntament de Mataró ha autoritzat a cinc comunitats de veïns a instal·lar un ascensor a l’exterior dels respectius edificis d’habitatges, ocupant part de la via pública.

5 concessions

L’Ajuntament ha atorgat per primera vegada aquest tipus de concessions demanials (de domini públic) per a 4 ascensors que s’instal·laran a la ronda de Sant Oleguer i un cinquè a la plaça de Canyamars de Mataró. A més, mitjançant el servei d’Habitatge i Llicències Urbanístiques, el consistori subvencionarà també les taxes i impostos d’obres i atorgarà una subvenció de 6.500 euros per a cada comunitat com ajut per instal·lar l’ascensor. Els aparells ocuparan uns 5 metres quadrats d’espai públic i encara que quedaran instal·lats sobre la vorera, aquesta tindrà prou amplada per permetre el pas dels vianants.

Acord

L’acord es va aprovar el passat dilluns, 23 de febrer, a la reunió de la Junta de Govern Local, i ha estat possible gràcies a l’aplicació d’una modificació de les normes urbanístiques del Pla General d’Ordenació Urbana del 30 de maig de 2007.

Barreres arquitectòniques

Aquesta modificació, creada per a reduir les barreres arquitectòniques al municipi, permet instal·lar ascensors en edificis que no en tenen, ocupant part de la via pública sempre i quan no sigui possible ni a l’interior de l’edifici, ni als patis d’illa.

per Redacció | Ramon Texidó | Foto: sxc.hu

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris