divendres, 26 de de febrer de 2021
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Mor Pep Manté, un dels fundadors del Col·lectiu Ronda a Mataró

col.lectiu_ronda_280x87.jpgL’advocat laboralista Josep Mª Manté Spà – Pep Manté – ha mort aquest dijous, 20 d’agost, com a conseqüència de la greu malaltia contra la que lluitava els darrers anys.

col.lectiu_ronda_580x180.jpgL’advocat laboralista Josep Mª Manté Spà – Pep Manté – ha mort aquest dijous, 20 d’agost, com a conseqüència de la greu malaltia contra la que lluitava els darrers anys.

Manté

Advocat i home de compromís social i polític, va ser un dels fundadors del Col·lectiu Ronda i un dels seus pilars més sòlids. Fill de Mataró, Pep Manté, com li diuen les persones més properes, ha estat des de sempre totalment integrat a la vida político-social, les festes i les tradicions del Maresme. També va ser un dels impulsors del cooperativisme a la comarca.

Comunicat

En un comunicat, el col·lectiu Ronda el defineix per "la seva qualitat humana i també perquè una de les seves característiques més notables de la seva forta personalitat era la seva meravellosa vitalitat. Era una persona enamorada de la vida. Advocat polivalent. Valent. Agosarat. Dur en les negociacions amb els contraris quan es tractava de temes laborals i tendre amb els clients, als qui donava tot el seu recolzament i energia. Especialment als avis i els malalts que arriben al Col·lectiu Ronda amb l’esperança d’una pensió que els permeti sobreviure després de llargs anys de treball. Defensor dels més dèbils, entre els quals destaquen els estrangers, a qui ha fet costat des del profund coneixement de les lleis d’Estrangeria i participant en esdeveniments significatius, com va ser la resolució del tancament d’immigrants a les Parròquies de Barcelona l’any 2005".

Can Fulló

Pep Manté ha mort a la casa pairal de Can Fulló, a Òrrius, seu de reunió, treball i lleure dels membres del col·lectiu, on aquest divendres, 21 d’agost, a les 4 de la tarda se li farà el darrer comiat.

per Redacció

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris