diumenge, 28 de de febrer de 2021
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Posen en marxa un pla de prevenció i control de l’absentisme escolar al Maresme

pla_absentisme_280x87.jpgEl Maresme s’ha dotat d’un Pla d’Absentisme Escolar que té com a objectiu establir uns protocols consensuats per a prevenir i controlar els casos d’alumnes que no assisteixen a classe sense un motiu justificat.

El Maresme s’ha dotat d’un Pla d’Absentisme Escolar que té com a objectiu establir uns protocols consensuats per a prevenir i controlar els casos d’alumnes que no assisteixen a classe sense un motiu justificat.

Document marc

Es tracta d’un document marc, elaborat pels educadors i educadores del Maresme, que pot servir de base per al desenvolupament dels plans d’actuació locals per aquells municipis que encara no s’hagin dotat d’aquest instrument i que, alhora, estableix criteris comuns de prevenció i actuació ràpida amb l’objectiu de reduir les taxes d’absentisme. Així, cada ajuntament maresmenc podrà adaptar-lo a les seves necessitats.

Consens

La raó de la creació del Pla d’Absentisme Escolar ve motivat per la manca de criteris homogenis i consensuats entre els professionals que intervenen en la prevenció, detecció i actuació d’aquests casos.

4 tipologies

El Pla estableix 4 tipologies d’absentisme escolar: esporàdic, regular, crònic i total; i les aplica a primària i a secundària. També s’estableix una metodologia de treball dels diferents agents implicats i es descriu el circuit d’intervenció. El Pla també incorpora diversos models de fitxes i documents pràctics de treball per als professionals.

Avaluació prèvia

Durant les properes setmanes el Pla serà avaluat per totes les parts implicades i el proper mes de setembre es començarà a aplicar. La idea és que cada curs es pugui revisar i actualitzar.

Absentisme escolar

S’entén per absentisme escolar "Totes aquelles absències reiterades o sovintejades sense justificar, o la manca total d’assistència d’un alumne en edat obligatòria (6-16 anys) al centre educatiu al qual està matriculat. De la mateixa manera es pot considerar com absentisme un alumne de 6 a 16 anys que, tenint l’obligació d’estar escolaritzat, no es trobi matricular a cap centre (desescolarització)".

per Redacció | Ramon Texidó

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris