dijous, 29 de d’octubre de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Presenten la primera col·lecció infantil de llegendes de la Vallalta

contes_de_la_vallalta_280x87.jpgEls tres pobles units per la Riera de la Vallalta – Sant Pol de Mar, Sant Cebrià i Sant Iscle de Vallalta – han presentat aquesta setmana un projecte editorial conjunt: la col·lecció infantil "Una rierada de contes".

Els tres pobles units per la Riera de la Vallalta – Sant Pol de Mar, Sant Cebrià i Sant Iscle de Vallalta – han presentat aquesta setmana un projecte editorial conjunt: la col·lecció infantil "Una rierada de contes".

Recull de llegendes

Aquest recull de llegendes populars, que pretén tenir continuïtat amb altres edicions, forma part del Pla d’Acció Cultural de la Vallalta i ha estat coordinat i impulsat per Beth Maresma i Núria Raurell.

Cultura popular

L’alcalde de Sant Pol, Manuel Mombiela, acompanyat pel regidor de Cultura de Sant Cebrià, Ferran Riego i el de Sant Pol, Ramon Llastarry, han lloat aquesta iniciativa conjunta destinada a donar a conèixer la cultura popular del territori entre els més petits. Els llibres es repartiran de forma gratuïta durant la celebració de la diada de Sant Jordi a totes les llars d’infants i a les escoles dels tres municipis.

Primers títols

D’altra banda, els llibres, que també es poden consultar a través del web www.santpol.cat, han estat adaptats per autors locals i compten amb il·lustracions que destaquen pels detalls que permeten reconèixer els indrets referits. Els primers títols de la col·lecció són "Dones d’aigua" per Sant Iscle, "La serp de Can Coris" a Sant Cebrià i la popular "Sant Pol la manta".

Pressupost

El cost dels tres primers llibres de la col·lecció, així com la futura web que es presentarà el mes vinent per donar a conèixer els itineraris culturals de la Vallalta, ha estat d’uns 14.000 euros, que han estat finançats a través d’una subvenció de la Diputació de Barcelona amb el patrocini d’Acesa.

per Redacció | Ramon Texidó

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris