dimecres, 28 de d’octubre de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Rafel Anguera

no_ii_280x87.jpg"Volem una única via de comunicació viària gratuïta i respectuosa amb el paisatge"

Rafel Anguera és el president de la Plataforma Cívica Camí Ral de Premià de Mar. Aquesta entitat, creada l’any 2003, reivindica la supressió del traçat actual de l’N-II i la seva conversió en un passeig marítim de municipal. També reclama la gratuïtat de l’autopista C-32 per a tothom.

"Volem una única via de comunicació viària gratuïta i respectuosa amb el paisatge"

Rafel Anguera és el president de la Plataforma Cívica Camí Ral de Premià de Mar. Aquesta entitat, creada l’any 2003, reivindica la supressió del traçat actual de l’N-II i la seva conversió en un passeig marítim de municipal. També reclama la gratuïtat de l’autopista C-32 per a tothom.
 
tall_n-ii_460x400.jpgCom es va crear la Plataforma Cívica Camí Ral?
La Plataforma es va crear al 2003, seguint les passes de reivindicacions puntuals anteriors i de la recent estrenada, llavors, Plataforma del Masnou. Va ser producte de molt inputs de ciutadans que n’estaven tips de tenir aquesta estúpida carretera en la façana marítima i que ja feia gairebé 40 anys que havíem de pagar per anar d’una manera digna a Barcelona. Un grup de persones vàrem aglutinar aquestes idees i vam fundar la Plataforma. 
 
Quines són les vostres reivindicacions principals?
Bàsicament, i d’acord amb els nostres Estatuts, reivindiquem la supressió del traçat actual de l’N-II i conversió de l’espai que ocupa en un passeig marítim de titularitat municipal. Alhora, reivindiquem la gratuïtat de l’autopista C-32 per a tothom. Entenem que la variant del trànsit de l’actual N-II ja està feta, és barata rescatar-la i es diu autopista C-32. S’hauria de convertir en una autovia, amb els accessos necessaris a cada població i ampliar els carrils amb els espais que hi ha banda i banda de l’autopista. A més com que ja no seria una autopista, els carrils podrien ser més estrets i se’n podrien fer més.

A part de les reivindicacions per la N-II i la gratuïta de la C-32, col·laboreu amb altres iniciatives ciutadanes?
En una assemblea vàrem acordar que donaríem suport a qualsevol iniciativa, sempre ciutadana, que reivindiqués la construcció del baixador de Renfe de Can Pou Camp de Mar de Premià de Mar. Els nostres estatuts també parlen del transport públic i volem que aquest sigui de qualitat. La modificació viària de la comarca ha de comprendre forçosament el transport públic, sostenible i de qualitat.

Quina part de la societat civil forma part de la plataforma?
La nostra Plataforma està composta per 500 associats i està respaldada per 15000 signatures de veïns de Premià de Mar, registrades a l’ajuntament. També tenim el suport indirecte de diferents forces polítiques i d’ajuntaments.

Rebeu suport de les administracions?
El suport que rebem de l’ajuntament de Premià de Mar es una modesta subvenció anual i el suport logístic en els nostres talls. L’ajuntament de Premià de Mar creu en el projecte de la Plataforma.

Per què creieu que ACESA va retirar les vostres banderoles reivindicatives a inicis de juliol?
ACESA va actuar amb prepotència. És una empresa solvent econòmicament i no vol que el negoci del peatge del Maresme s’esvaeixi. Són molts milions els que es recapten. Va retirar les banderoles amb prepotència. Tenim fotos de les banderoles retirades apilades en les seves instal·lacions, que vàrem aportar al Mossos. Creiem que a banda de ser una apropiació indeguda, és un atemptat a la llibertat d’expressió. Recordem que les banderoles no estaven instal·lades en espai privat, sinó públic, en terrenys de Premià de Dalt i que teníem el permís corresponent.

Com valoreu les manifestacions que heu celebrat fins ara?
Les valorem positivament ja que la resposta ciutadana sempre ha estat massiva. I si se n’ha parlat en els diferents governs i partits polítics ha estat gràcies a nosaltres que hem fet de corcó i els hem pressionat. Cap polític, actualment es qüestiona si cal o no treure l’N-II del Front Litoral, tots té clar que sí i això és gràcies a les nombroses reivindicacions.
Malgrat d’haver fet fins ara les manifestacions ben fetes i sense incidents, la Generalitat de Catalunya ens ha obert un expedient sancionador. Abans teníem l’excusa que eren els de Madrid, però ara no. En canvi, per fer-hi passar la Challenge 9 hores, no hi va haver cap problema. Al contrari, diferents administracions van aportar quantitats importants de diners, per, entre d’altres coses, pagar a ACESA. Sorprenent.

tall_n-ii_460x400_02.jpgCreus que d’alguna manera la ciutadania de la comarca s’està despertant després de molts anys de greuges?
Com he dit abans, gràcies a la Plataforma. Nosaltres hem explicat les coses com són. Els hem recordat que ja fa 40 anys de peatge, que seria possible fer un Passeig Marítim a ran de mar, etc. La gent ho ha vist possible i s’ha animat i ens ha recolzat. Ara, fins i tot s’ho creuen els polítics, però no tenen la voluntat de fer-ho. Només cal que redactin i aprovin una Proposició de Llei. És així de senzill.

Manteniu algun lligam amb plataformes de l’Alt Maresme?
Malauradament no. Sempre hem dit que recolzaríem qualsevol iniciativa ciutadana de l’Alt Maresme. Però fins a la data, que en tinguem constància, no s’ha organitzat cap grup de ciutadans i ciutadanes.

En el capítol de les infrastructures, quines són les vostres valoracions i reivindicacions?
Transport públic de qualitat, supressió de l’actual traçat de l’N-II i conversió en un passeig i trasllat del trànsit de l’N-II a l’autopista C-32, amb el peatge rescatat. No cal fer cap altra carretera nova que el que provocaria és trinxar encara més el ja malmès territori. Si es manté el peatge el que es fa és protegir els interessos d’entitats financeres i de poder. Nosaltres no ho entenem. Alhora és molt més barat rescatar els peatges (uns 300 Milions d’Eur, que crear una altra carretera.

Per acabar, en clau de futur, quin és el Maresme que voldríeu veure d’aquí a 10 anys?
Voldríem una comarca amable amb els ciutadans, que pogués passejar pel passeig marítim i tingués una única via de comunicació viària gratuïta i respectuosa amb el paisatge.
Voldríem que l’actual línia de rodalies es traslladés a l’interior i que l’actual traçat de la via servís per un tramvia, més amable amb l’entorn i amb la façana marítima. El Maresme que tant s’ha trinxat urbanísticament durant tants anys ha de començar a canviar i els ciutadans no hem de permetre que es facin més bestieses.

per Ramon Texidó | Fotos: pccamiral.cat 

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris