dimarts, 27 de d’octubre de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Recuperar l’espai públic

Tal i com publicava Diari Maresme, les reunions de barri, que fa sis anys organitza el govern d’Alella amb els veïns i veïnes del municipi, han canviat de format i, enguany, es traslladen a espais públics dels diferents barris. Segons el consistori, aquestes trobades serveixen per copsar de prop les inquietuds, suggeriments i queixes de la ciutadania.

Més enllà de si aquesta iniciativa serà simplement un gest simbòlic, o quelcom més profund, la veritat és que a moltes poblacions de la comarca l’espai públic no s’utilitza prou. El carrer és de tots i hauria de ser un punt de trobada, on gaudir d’espectacles i cultura popular, però també on hi hagi reflexions polítiques i de convivència. És allò de la cohesió social. Se’n recorden?

Recuperar l’espai públic és fonamental per sentir-se més ciutadà, més veí, i integrar a aquells que són nouvinguts. Fer comunitat, fer poble. Tenim la millor comarca del món, amb bon clima, bon paisatge – el que queda després de la barbaritat especulativa del ciment – i totes les possibilitats. Ser mediterranis, també, vol dir viure com a tals.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris