divendres, 26 de de febrer de 2021
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Tanquen un tram de la platja de Llavaneres per la presència d’una estructura metàl·lica al mar

estructura_llavaneres_platja_280x87.jpgUn tram de la platja de Llavaneres s’ha hagut de tancar al bany per la presència d’una estructura metàl·lica de grans dimensions, "perillosa per als banyistes", segons ha informat avui el consistori llavanerenc.

estructura_llavaneres.jpgUn tram de la platja de Llavaneres s’ha hagut de tancar al bany per la presència d’una estructura metàl·lica de grans dimensions, "perillosa per als banyistes", segons ha informat avui el consistori llavanerenc.

Senyalitzacions

Una empresa especialitzada i la Policia Local s’han encarregat de balisar i senyalitzar la zona de la platja on han quedat sedimentats els ferros per evitar accidents. Ara s’haurà de muntar el dispositiu per extreure-ho del mar.

Alerta

L’alerta la va donar un veí divendres passat, al migdia, a la Policia Local. L’home va veure uns ferros que sobresortien de l’aigua a escassos metres del trencant de les onades, a la platja de Llavaneres, davant de l’estació de tren. La Policia va requerir la col·laboració del tècnic municipal de Sanitat i un cop al lloc dels fets es va encarregar un servei urgent a un equip especialitzat en immersió aquàtica.

Boies i cartells

Els experts van poder comprovar durant la tarda de divendres que es tracta d’una estructura metàl·lica gran amb diversos sortints perillosos per als banyistes. Immediatament, es va procedir a senyalitzar la zona afectada, amb boies dins del mar, i la Policia Local va col·locar uns cartells per informar de la prohibició de banyar-se en aquell punt de la platja davant del perill d’aquesta estructura metàl·lica.

Solucions i hipòtesis

D’altra banda, la Policia Local ha avisat de la incidència a la Direcció General de Pesca i Acció Marítima de la Generalitat i al cap del districte marítim d’Arenys de Mar, i els hi ha adreçat un reportatge fotogràfic per tractar de resoldre d’on prové aquesta estructura metàl·lica i per organitzar el dispositiu de retirada. Una de les hipòtesis amb les que treballen els responsables municipals és que els ferros puguin procedir d’una piscifactoria i que hagin estat arrossegats pels darrers temporals marítims.

per Redacció

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris