dissabte, 31 de d’octubre de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Un sorteig adjudicarà els 40 horts urbans de Mataró entre més de 80 sol·licituds admeses

horts_urbans_280x87.jpgL’Ajuntament de Mataró va publicar dimarts passat la llista de sol·licitants admesos per l’ocupació temporal dels horts urbans que s’estan condicionant a la finca de Bon Recés.

hosrt_urbans_mataro.jpgL’Ajuntament de Mataró va publicar dimarts passat la llista de sol·licitants admesos per l’ocupació temporal dels horts urbans que s’estan condicionant a la finca de Bon Recés.

82 sol·licituds admeses

Entre el prop d’un centenar de sol·licituds presentades, finalment han estat acceptades 82 que complien els requisits necessaris, tot i que els aspirants que s’han quedat fora poden presentar reclamacions fins el proper 6 d’agost.

Requisits

Les persones que podien sol·licitar una de les llicències havien de ser majors de 60 anys, ser pensionistes o tenir més 52 anys i estar a l’atur. A més, els aspirants han d’estar empadronats a Mataró, no poden ser propietaris o arrendataris de cap altre hort o terreny de conreu i no poden tenir cap deute amb el consistori.

5 anys

Segons les condicions, els adjudicataris gaudiran de la concessió d’una de les parcel·les durant un període de 5 anys. També caldrà que dipositin una fiança de 200 euros, que es retornarà un cop finalitzada la concessió, satisfer una taxa anual de 68 euros i, a més, hauran de crear l’Associació d’usuaris dels horts Bon Recés a la qual hauran d’abonar també una quota a determinar per a la seva activitat.

Els horts

Els horts urbans s’estan habilitant en una finca de titularitat municipal situada al veïnat de Mata-Rocafonda, concretament a la confluència del carrer de la Foneria i la carretera de Mata. El Servei d’Obres va començar el passat mes d’abril les obres d’adequació de les terrasses de conreu, que estaran enllestides la propera tardor amb càrrec al Fons Estatal d’Inversió Local (FEIL).

40 parcel·les

Es tracta de 40 parcel·les de 50 metres quadrats cadascuna, on les persones admeses podran conrear verdures, llegums o plantes de jardineria per a consum propi. També, els usuaris tindran dret a un armari individual per guardar les eines i podran gaudir d’una zona exterior amb bancs i taules per a les estones de repòs. Els horts disposaran d’una bassa de 30 metres cúbics per al reg amb subministrament d’aigua freàtica i cada parcel·la tindrà un comptador propi on es registrarà el consum particular.

Sorteig

El sorteig que adjudicarà els horts entre les persones admeses tindrà lloc el proper 7 de setembre, a les 12 del migdia, al Casal de la gent gran de Rocafonda.

per Redacció | Ramon Texidó | Foto: Aj.Mataró

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris