divendres, 30 de d’octubre de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Una Associació arenyenca denuncia la situació dels alumnes amb autisme a les escoles ordinàries

aprenem_280x87.jpgL’Associació d’Arenys de Mar ‘Aprenem’ ha denunciat "la precària situació dels alumnes amb autisme a les escoles ordinàries, agreujada per la reducció de les hores de vetlladores". La presidenta de l’entitat, Neus Pallerol, creu que el Departament d’Educació es mantindrà en la seva postura.

aprenem_800x400.jpgL’Associació d’Arenys de Mar ‘Aprenem’ ha denunciat "la precària situació dels alumnes amb autisme a les escoles ordinàries, agreujada per la reducció de les hores de vetlladores". La presidenta de l’entitat, Neus Pallerol, creu que el Departament d’Educació es mantindrà en la seva postura.

Vetlladores

L’Associació Aprenem per a la Inclusió de les Persones amb Trastorn de l’Espectre Autista (TEA) ha denunciat públicament aquesta situació, segons informen, "davant una nova reducció per part del Departament d’Educació de les hores de vetlladora destinades a aquest infants escolaritzats en centres ordinaris".

Drets

També, els membres d’Aprenem han manifestat que la retallada d’hores de suport a l’aula "és una vulneració del dret d’aquests infants a rebre una atenció educativa adequada a la seva diversitat, a la promoció de l’autonomia personal i a la igualtat d’oportunitats". L’entitat arenyenca ha estat molt crítica amb unes recents declaracions de la Directora General d’Atenció a la Comunitat Educativa, Isabel Darder, qui va dir que amb aquesta reducció d’hores de suport "els alumnes guanyen en autonomia personal". Segons Aprenem, la realitat és una altra: "els nens amb autisme no poden seguir el ritme de les activitats escolars sense l’ajuda de les vetlladores i, per tant, les seves possibilitats d’aprenentatge i de desenvolupament es redueixen", asseguren.

Normativa

L’entitat ha reclamat al Departament d’Educació una normativa específica que reguli els criteris d’assignació de recursos educatius de suport en funció del grau de disminució i dependència reconeguts pel Departament d’Acció Social i Ciutadania, i la formació en autisme dels professionals de suport destinats a garantir la inclusió escolar d’aquest col·lectiu.

Pla d’acció

En declaracions a la nostra Redacció, la presidenta de l’Associació, Neus Pallerol, ha manifestat que "aquesta situació fa temps que s’arrossega però aquest any s’ha vist agreujada". Pallerol també creu que malgrat aquest ‘toc d’atenció’ el Departament es mantindrà en la seva postura perquè fins al moment no han rebut cap resposta a les seves demandes. Segons informa, s’han reunit diverses vegades amb les autoritats educatives per fer-los arribar les seves peticions però el Departament s’empara en el pla d’acció amb el qual pretén arribar al 70% d’inclusió d’alumnat amb necessitats educatives específiques a l’escola ordinària l’any 2015. En aquest sentit, els representants d’Aprenem conclouen que, "si no s’hi posen recursos, aquest pla és del tot inviable i només servirà per soscavar encara més els drets dels nens amb necessitats educatives específiques".

per Redacció

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris