divendres, 30 de d’octubre de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Una carpa protegirà les restes de la Vil·la romana de Torre Llauder de Mataró

mosaics_280x87.jpgL’Ajuntament de Mataró instal·larà una carpa provisional sobre les restes arqueològiques de la Vil·la romana de Torre Llauder, per protegir-les fins que es puguin restaurar els mosaics.

carpa_arqueologica.jpgL’Ajuntament de Mataró instal·larà una carpa provisional sobre les restes arqueològiques de la Vil·la romana de Torre Llauder, per protegir-les fins que es puguin restaurar els mosaics.

Interès Nacional

La setmana passada, el consistori mataroní va presentar aquest projecte que ja compta amb el vist-i-plau de la Comissió Territorial del Patrimoni Cultural de la Generalitat, donat que el jaciment és un Bé Cultural d’Interès Nacional.

La coberta

La previsió de tornar a restaurar els mosaics d’aquest jaciment, a través del Pla director aprovat l’any 2008, ha evidenciat que prèviament calia cobrir les restes arqueològiques per protegir-les de la pluja i altres inclemències climatològiques. Per aquest motiu, el consistori ha optat per instal·lar una estructura de cobriment provisional – tipus envelat o carpa – que estarà formada per una membrana tèxtil que cobrirà les estances i espais dels 465 m2 corresponents als mosaics, d’un clos arqueològic que ocupa una superfície total de 3.600 m2. Aquest projecte, que properament iniciarà els tràmits corresponents a la seva licitació, compta amb un pressupost d’uns 200.000 euros.

Pla director

A grans trets, el Pla director del jaciment arqueològic preveu efectuar, en un futur, una excavació en extensió del clos arqueològic; restaurar les seves restes, en especial els mosaics; i, finalment, dur a terme la musealització de tot el recinte.

per Redacció

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris