dimecres, 22 de gener de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Ajornen per sorpresa obres de la depuradora

Obres de la depuradora | Foto: pinedademar.org (Arxiu agost-2009)

La Plataforma Salvem la Vall de la Riera ha informat a través d’un comunicat enviat a la nostra Redacció que en la reunió mantinguda el passat 8 de novembre amb l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA), aquesta entitat va informar que degut a les fortes restriccions pressupostàries i financeres que l’afecten, es veia obligada a posposar part de les actuacions previstes al projecte de la depuradora de l’Alt Maresme Nord. Les obres suspeses, sense una data concreta de realització, serien les que no es consideren imprescindibles per la posada en funcionament de la planta.

Actuacions aturades

Segons informa la plataforma pinedenca, les actuacions que resten suspeses i sense data d’execució són el tractament terciari de la planta; l’execució del projecte de conducció de les aigües tractades amb terciari fins abocar-les a la Tordera, a l’alçada de Fogars de la Selva; la realització del projecte d’integració paisatgística i ambiental; i l’execució del centre d’interpretació de la depuradora.

Desacord

Salvem la Vall de la Riera, que forma part de la comissió de seguiment de les obres, ha mostrat el seu “rotund desacord” amb la decisió d’aquest ajornament indefinit del projecte. Els membres de l’entitat pinedenca han criticat també que la decisió “s’hagi pres per sorpresa i poc abans que la planta entri en funcionament”.

Crítiques

Per la plataforma, aquestes restriccions suposen un greu incompliment dels compromisos de l’ACA i que devaluen les característiques d’un projecte unitari que havia de ser “modèlic” tant des del punt de vista del tractament de les aigües com de la seva integració paisatgística i ambiental. També assenyalen que, a efectes pràctics, aquesta decisió deixarà inacabada la infraestructura, i que amb la no realització del centre d’interpretació la depuradora perd el seu potencial d’aprofitament didàctic i de sensibilització ciutadana pel cicle de l’aigua.

Finalment, tot i que Salvem la Vall de la Riera valora “molt positivament” que per fi es pugui disposar d’aquesta infraestructura, “que millorarà molt la qualitat de l’aigua que s’aboca al mar”, apunten, també denuncia que, “no obstant això, les restriccions pressupostàries de l’ACA no poden servir com a coartada per deixar sense executar de manera indefinida parts del projecte que considerem cabdals i que estaven contemplades des de l’inici”.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris