diumenge, 25 de d’octubre de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Can Puig i Cadafalch es segueix deteriorant

Can Puig i Cadafalch ha perdut la glorieta | Foto: Natura

L’entitat Natura d’Argentona ha denunciat un nou episodi del deteriorament que està patint des de fa anys la que va ser la casa d’estiueig que l’historiador, polític i arquitecte modernista Josep Puig i Cadafalch (1867-1956). El passat 23 de desembre, just quan es commemorava els 50 anys de la mort de l’arquitecte català, la glorieta de can Puig i Cadafalch va perdre diversos elements que van caure al carrer; quedant tan malmesa que, hores més tard, va haver de ser retirada en la seva totalitat.

Deteriorament

Estat de la glorieta poc abans del darrer episodi | Foto: Natura

Els membres de Natura asseguren que “això només és un pas més del progressiu deteriorament d’aquest casal modernista”. Segons informa aquesta entitat argentonina, a la pèrdua de la gàrgola del carrer Dolors Montserdà, se li ha de sumar el mal estat de les reixes i dels murs, d’algunes de les bigues, i de diverses peces ceràmiques i dels merlets superiors, que “a més van foradar la teulada i un pis”, recorden.

“Solució permanent”

Per últim, l’entitat ha demanat en un comunicat que la Generalitat de Catalunya, la resta d’administracions implicades i els propietaris de la casa “actuïn de forma ràpida per trobar urgentment una solució permanent que permeti aturar la degradació de can Puig i Cadafalch i procedir a la seva restauració i manteniment”.

Es dóna el cas que can Puig i Cadafalch està declarat Be Cultural d’Interès Nacional (BCIN).

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris