dissabte, 08 de de febrer de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Com obrir un comerç a Mataró

Signatura entre l'IMPEM i la CCC | Foto: mataro.cat

L’ajuntament de Mataró, a través de l’IMPEM, ha signat un conveni de col·laboració amb la Confederació de Comerç de Catalunya (CCC) mitjançant el qual s’editarà la guia “Com obrir un comerç“. Aquesta publicació, adaptada a la realitat administrativa i legal de Mataró, pretén contribuir a l’assessorament a nous emprenedors sobre quins passos seguir per obrir un establiment comercial.

‘Oberts al català’

La guia pràctica, elaborada per la CCC en el marc de la campanya ‘Oberts al català‘, estarà disponible a diferents emplaçaments on existeixi un servei d’atenció al futur empresari i

La publicació, de la que se’n publicaran un miler d’exemplars, recull els aspectes més rellevants a l’hora d’iniciar una activitat comercial per afrontar amb garanties un procés que pot resultar complex ja que comporta diversos tràmits i gestions.

El conveni va ser signat dimarts 26 d’octubre entre la presidenta de l’Institut Municipal de Promoció Econòmica de Mataró (IMPEM), Alícia Romero, i el vicepresident de la Confederació de Comerç de Catalunya (CCC), Jordi Vilaprinyó.

Alguns continguts de la guia

Abans d’iniciar l’activitat: com obtenir el dret d’ocupació del local; com obtenir la llicència municipal d’activitat i com sol·licitar la llicència d’obres.

Un cop iniciada l’activitat: què és la declaració censal d’inici d’activitat; com inscriure’s a la Tresoreria de la Seguretat Social; com i quan cal contractar i assegurar els treballadors, així com altres informacions d’interès com els serveis i avantatges d’associar-se comercialment; què garanteix adherir-se a la Junta Arbitral de Consum o quina és la normativa comercial bàsica que cal tenir en compte. “Com obrir un comerç” també inclou una llista d’adreces i telèfons d’utilitat.

La guia compta amb el suport del departament d’Innovació, Universitats i Empresa, de la Secretaria de Política Lingüística i de la Secretaria per a la Immigració de la Generalitat de Catalunya, i de l’Àrea de Comerç de la Diputació de Barcelona.

1 comentari per a “Com obrir un comerç a Mataró”

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris