diumenge, 09 de de febrer de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Denuncien un abocament de terra a Argentona

L'abocament denunciat | Foto: Natura

L’entitat Natura ha denunciat l’abocament de 80.000 a 100.000 m3 de terra en sòl no urbanitzable a Argentona, “amb risc d’afectar torrents i rieres i inundar habitatges rurals i conreus“. Concretament, l’abocament de terra de rebaix, “s’ha fet a la plana agrícola, entre els torrents de Cabanyes i Raimina“, informen.

Segons informa Natura, s’han creat fins a 5 terraplens, alguns dels quals tenen 2 metres, i la major part de 5 a 7 metres, amb una altura molt superior al nivell original dels camps. Comparativament, aquesta actuació és equivalent a omplir una superfície de dos camps de futbol amb terra, amb una alçada de 5 metres.

L’abocament, segons l’entitat ecologista, ocasiona un risc d’inundacions d’habitatges rurals i conreus. “Els talussos creats, l’àmbit més perillós és el torrent de Cabanyes”, subratllen, “on una esllavissada d’aquests talussos podria tancar la secció del torrent i inundar els habitatge i conreus veïns”.

D’altra banda, segons assenyalen, “no s’observa cap autorització municipal d’obres, tot i que els treballs s’han executat en sòl no urbanitzable i, per tant, desconeixem si hi ha un projecte i un control tècnic i administratiu”, conclouen.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris