diumenge, 28 de de febrer de 2021
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Desactiven les alertes Procicat

Foto: Arxiu

Protecció Civil ha desactivat aquest dimecres al matí les fases d’alerta dels plans d’emergència activats per l’episodi de meteorologia adversa, que ha afectat Catalunya des del passat dissabte 9 d’octubre. Amb aquesta mesura queda desactivada l’alerta del pla especial d’emergències per inundacions a Catalunya (Inuncat) i la fase d’alerta del pla Procicat per Estat de la Mar i del Pla Procicat per Risc de Vent. Des de dissabte passat, els Bombers de la Generalitat han efectuat més d’un miler de serveis a Catalunya.

Previsions

Les alertes han estat desactivades per la millora en les previsions meteorològiques efectuades pel Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) i la disminució d’incidències al territori associades a l’episodi de risc per estat de la mar, a l’episodi de vents i al risc per pluges.

Inuncat

Posteriorment, a les 11 del matí, Protecció Civil ha tornat a activar la fase d’alerta del Pla Inuncat davant el risc de desbordament de rius i rieres a la comarca del Baix Empordà.

Més d’un miler de serveis

Des del passat dissabte, 9 d’octubre, fins avui dimecres, 13 d’octubre, els Bombers de la Generalitat han hagut de realitzar 1.061 serveis vinculats a l’episodi de meteorologia adversa. Al Maresme, els bombers han hagut d’efectuar més d’un centenar d’actuacions, especialment a causa del fort vent, de prop de 80 km/h o fins i tot superior, que ha provocat com en el cas de Premià de Dalt i d’altres municipis maresmencs la caiguda d’arbres, problemes a tendalls, cornises, etc. A més, el temporal de llevant també s’ha endut bona part de les platges del Baix Maresme, confirmant les denúncies que en aquest sentit fan reiteradament els municipis maresmencs afectats.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris