dissabte, 16 de novembre de 2019
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Desvetllen l’enigma dels Blocs Catalunya

Lliurament dels Premis Blocs Catalunya 2010 | Foto: TecnoCampus

El nou al centre de congressos del parc científic i de la innovació TecnoCampus Mataró-Maresme ha acollit aquest divendres 1 d’octubre l’acte de lliurament dels Premis Blocs Catalunya 2010. Amb un gran èxit de participació, doncs s’ha omplert l’aforament de l’auditori, d’unes 350 persones, s’ha desvetllat l’enigma sobre els blocs guanyadors d’enguany després d’un procés participatiu molt competit, amb més de 600 participants en les diverses categories.

Jornada intensa

Però hores abans, al matí, s’ha fet un acte de reconeixement als millors blocs escolars del Maresme i als centres més actius en l’ús de les TIC. A primera hora de la tarda, i sota el títol “Eurosferes”, s’ha celebrat una trobada amb diferents blocaires de tot Catalunya per debatre temes actualitat de la xarxa; i a les 6 ha començat l’espai de conferències sota el títol “Literatura i Bits”, on s’ha parlat de la importància del llibre digital i com afecta als escriptors, editors i lectors.

Lliurament de premis

A partir de les 8 del vespre, el periodista i escriptor Martí Gironell ha donat el tret de sortida al lliurament dels Premis. Tots els premiats han recollit el seu premi, una obra realitzada per l’escultor banyolí Jordi Portella. L’acte ha estat presidit per l’alcalde de Mataró, Joan Antoni Baron, qui després de presentar el projecte TecnoCampus ha destacat “la gran aposta de la ciutat per passar d’una economia industrial a una altra basada en el coneixement”, i pel President del Parlament de Catalunya, Ernest Benach, qui amb el seu discurs ha tancat l’acte.

Anecdotari

Com no podia ser d’una altra manera, l’acte ha estat seguit a través de les xarxes socials, especialment a través de Twitter i el hashtag #premisblocs, ja que la major part dels assistents han combinat els aplaudiments en directe amb les piulades online. El nombre de portàtils i telèfons mòbils amb connexió a internet ha estat aclaparador.

Premiats per categories

Corporatiu
Taradell Bloc, de Toni Reig.

Personal
Som la Llet, d’Alba Padró

Cultura
Lo Cantich, Toni Arencón

Educació
El Vaixell d’Odisseu, Jordi Rincón

Audiovisual
Racó dels meus somnis, de Pere Solé

Literatura Premi Lletra, de la UOC
Illa dels llibres, de Jordi Milian

Política
La Primera esmena, d’ Antoni Bassas

Noves tecnologies
Espai Internet, Bloc i espai realitzat per Jordi Aguilera, Antonio Novella i Rubén García

Gastronomia
La Cuina Vermella, de Txell Pi i Kike Palau

Esports
Blaugranes en cadires de rodes Bloc realitzat per Manel Mora

Premi Especial Stic.Cat
Enguany comparteixen premi pel bon ús de les eines de la xarxa.: el “Vist i no vist” de Valentí Sanjuan perquè, segons el jurat, “ha sabut transportar la vida de la xarxa a un mitjà tradicional com la ràdio”; Miquel Pellicer i Roger Melcior, un dels autors de Rodalies.info, “perquè ha sabut captar les necessitats dels usuaris de la xarxa i materialitzar-ho de la manera més fàcil per tothom”.

Blocs escolars del Maresme

Bloc Primària: ceiptorrellauder de l’Escola Torre Llauder de Mataró
Bloc Secundaria: X-Aules de IES Maremar – El Masnou
Bloc Batxillerat, Euclides Televisió de l’Institut Euclides de Pineda de Mar
Bloc Cicles formatius, Llapis de colors de Escola d’Adults Els Tarongers de Mataró
Bloc Professorat: ARTS: educació visual i plàstica… in english! De Christian Negre Walczak

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris
produït per