dilluns, 26 de d’octubre de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

El mar, 30 cm més alt a finals de segle

Foto: viquipèdia

Segons un estudi realitzat per un grup de científics de Anglaterra, Xina i Dinamarca (publicat per PNAS) es preveu que el nivell del mar (comparat amb nivell a principis de segle) serà d’un mínim de 30 centímetres superior al final de segle. Aquest nivell s’ha calculat tenint en compte que agressives tècniques en geo-ingenieria es posessin en pràctica. Sense cap intervenció, el nivell podria ser encara més elevat.

Com a exemples en tècniques de geo-ingenieria es proposa injectar partícules de sulfur de diòxid a l’estratosfera o situar miralls a l’espai per reflectir la llum solar. Tot hi així, aquestes solucions poden produir altres efectes inesperats. Aquest científics, doncs, proposen que la situació mes viable seria absorbir diòxid de carboni a través de plantacions de biofuel a gran escala.

Tenint en compte que el Maresme té prop de 50 Km de costa i 16 poblacions costaneres, és important que les institucions comencin a pensar en plans estratègics per minimitzar els possibles impactes.

Carles Pujol i Tarrés | Dublín (Irlanda)

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris