divendres, 10 de gener de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

El pressupost comarcal creix un 24%

Seu del Consell Comarcal del Maresme | Foto: DM

El projecte de millora de l’Estació Depuradora d’Aigües Residuals (EDAR) d’Arenys de Mar, Arenys de Munt i Canet de Mar; i el desplegament de fibra òptica al Maresme han incrementat notablement el pressupost del Consell Comarcal del Maresme (CCM) per al 2011. El ple del CCM ha aprovat una partida d’uns 41 milions d’euros – dels quals 8,4 milions són inversions -, el que representa un 24,24% d’increment respecte al pressupost de 2010. El pressupost s’ha aprovat amb els vots favorables de l’equip de govern (PSC, CiU i ERC) i del PP, i amb l’abstenció d’ICV.

Primer pressupost ordinari

Per altra banda, segons es desprèn de l’informe pressupostari, el CCM continua a la primera línia dels Consells Comarcals de Catalunya. L’any 2010, si es compten les inversions, el pressupost consolidat maresmenc ha estat el segon dels 41 Consells Comarcals, només després del d’Osona, i el primer com a pressupost ordinari.

erveis comarcals

El Consell Comarcal del Maresme presta 37 serveis que es concentren en tres àrees operatives: Promoció Econòmica i Serveis Educatius, Territori i Medi Ambient i Serveis a les Persones. D’aquestes tres àrees de treball, la que experimenta un increment  més destacat és la de Territori i Medi Ambient que veu augmentat el seu pressupost en un 34,92% com a conseqüència de la previsió d’inversions del Programa de Sanejament d’Aigües Residuals Urbanes (PSARU) per l’EDAR d’Arenys i els increments de la gestió de la nova depuradora de Pineda. A més, en els darrers mesos el servei de recollida de residus ha crescut amb la incorporació de Dosrius i Santa Susanna.

Inversions 2011

Concretament, les inversions previstes pel Consell Comarcal del Maresme per al 2011 es distribueixen en els següents projectes:

* Xarxa de fibra òptica al Maresme: PUOSC-FEDER: 2.500.000 euros.
* Millores a l’EDAR d’Arenys de Mar, Arenys de Munt i Canet: 4.300.000 euros.
* Redacció del projecte de l’EDAR de Mataró: 400.000 euros.
* Reposició i millores del sistema de sanejament: 1.180.000 euros.
* Inversions de funcionament ordinari: 106.000 euros.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris