dissabte, 08 de de febrer de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

El PSC Sant Cebrià vol més seguretat viària

Passos de vianant a Sant Cebrià | Foto: Google Maps

El Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC) de Sant Cebrià de Vallalta presentarà aquest dijous 28 d’octubre una moció al Ple municipal per demanar que s’incrementi la seguretat viària en diferents passos de vianants del municipi.

Passos de vianants

En la seva moció, el grup socialista assenyala que el creixement de població ha provocat un conseqüent augment del tràfic per la carretera comarcal que uneix Sant Pol de Mar i Sant Iscle, el carrer principal del municipi. Actualment, segons els socialistes, “tant a l’avinguda Maresme com el carrer Esplanada, els passos de vianants no presenten un mínim de seguretat per als i les vianants del nostre poble, fins i tot tenim algun dels passos que no tenen cap tipus de senyalització vertical”.

La nit

El PSC assegura també que en fer-se de nit “augmenta la inseguretat, en tant que no hi ha cap senyal lluminosa que avisi als vehicles que es troben en un pas de vianants, ni tant sols una il·luminació especial d’aquests indrets que faci més visibles els possibles vianants que intenten creuar la calçada”. També afegeixen que “això és un perill evident per tots els nostres ciutadans i ciutadanes, però més encara per la nostra gent gran i per la mainada, els primer moltes vegades no poden sortir corrent, i els segons ho fan massa sovint i de forma impredictible”.

Possibles solucions

Finalment, els membres del PSC de Sant Cebrià de Vallalta asseguren que “les bones solucions no han de ser necessàriament les més costoses” i apunten que pintar a terra abans dels passos més conflictius un senyal de pas de vianants, o fer servir en llocs estratègics, per exemple, les marques vials ‘Chevron’, “no són solucions gens costoses econòmicament parlant”.

Respecte la visibilitat nocturna, també assenyalen que existeixen senyals verticals de pas de vianants il·luminades per leds, totalment autònomes gràcies a una bateria i al captador solar que incorporen, o també balises lluminoses solars que poden disposar-se als extrems dels passos de vianants de forma que cridin l’atenció dels vehicles. Totes elles són per al PSC “solucions extremadament més econòmiques que qualsevol regulació semafòrica, tant pel que fa al cost del propi material, com al de la seva instal·lació”, han conclòs.

La proposta al Ple

1. L’ajuntament de Sant Cebrià de Vallalta farà un estudi de tots els passos de vianants que hi ha en el nucli urbà , que és a on hi ha més trànsit de persones, i alhora de vehicles, i de les mesures de seguretat i avís que contemplen per la protecció dels primers.

2. L’ajuntament de Sant Cebrià de Vallalta augmentarà i implantarà la senyalització vertical i horitzontal adient per avisar d’una forma contundent que els vehicles es troben en una zona urbana i transitada per vianants.

3. El nostre Ajuntament prendrà també les mesures necessàries per garantir la correcta visualització d’aquests passos de vianants i la seva correcta senyalització per la nit.

4. El nostre ajuntament estudiarà la viabilitat econòmica i viària d’augmentar els senyals semafòrics en el nucli urbà.

5. L’ajuntament de Sant Cebrià dotarà econòmicament el pressupost del 2011 per a poder dur a terme les mesures necessàries per garantir la seguretat dels vianants, en base a aquest estudi Tanmateix, el Ple decidirà.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris