dilluns, 26 de d’octubre de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Els biopics que s’aveïnen

Les pel·lícules de ficció basades en biografies de personatges històrics solen rebre una bona acollida depenent del grau de turment de la vida en qüestió. Una gran font de inspiració pels guionistes a qui encarreguen escriure arguments per a aquesta classe de films es troba dins del negoci musical. D’entre les vides d’artistes musicals que han estat dutes a la gran pantalla darrerament trobem: Ray (Ray Charles), Walk The Line (Johnny Cash), Last Days (Kurt Cobain), Telstar (Joe Meek) o Beyond The Sea (Bobby Darin), per citar-ne algunes d’elles.

En temps com aquests, on les indústries del cinema i la música semblen haver cremat les darreres naus de les fórmules tradicionals, derivant aquestes cap a obsoletes, és lògic que cerquin recolzament una sobre l’altre. I és que, a nivell comercial, les biografies històriques sempre són ben rebudes quan s’adapten als canons de la narració fictícia. Poder per això, no és d’estranyar que diversos títols estiguin preparats per a la seva estrena a l’estat espanyol.

The Runaways (2010): Floria Sigismondi, famosa per la realització de diversos videoclips, dirigeix l’adaptació al cinema de la banda de glam americana del mateix nom. El film, que s’estrenarà a Espanya el 10 de setembre, està basat en les memòries autobiogràfiques de la Cherie Currie, una de les seves integrants. Com a reclam comercial, puntualitzar que el paper de la mateixa Cherie està interpretat per la Dakota Fanning (la June de The Twilight Saga: New Moon), així com la seva companya a la juvenil saga literària/cinematogràfica de vampirs, la Kristen Stewart, assumeix el paper de la Runaway Joan Jett.

Nowhere Boy (2009): Coproducció entre el Regne Unit i Canadà, on ens trobarem amb un adolescent John Lennon i les seves primeres incursions dins del mon del rock’n’roll amb la banda amateur: The Quarrymen. Al igual que, The Runaways, el film està basat en un llibre biogràfic escrit, en aquest cas, per la germanastra d’en Lennon: la Julia Baird. El film arribarà a les nostres pantalles el proper 5 de novembre.

Amb data pendent d’estrena a l’estat espanyol trobem d’altres títols com: Sex & Drugs & Rock & Roll, basat en la trajectòria musical i humana d’en Ian Dury, o Strummerville, un altre film homenatge del director, i incondicional de la mítica banda, Julien Temple.

En fase de producció o projecte resten encara biopics com els basats en la història de Blondie, en la vida de la Janis Joplin o l’Ozzy Osbourne.

Per Raül Ruiz

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris