dissabte, 08 de de febrer de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Inspeccions informatives a establiments

Foto: sxc.hu

La Diputació de Barcelona realitzarà durant el mes de novembre campanyes d’inspecció informativa als establiments de 17 municipis de la demarcació. A la comarca del Maresme la campanya arribarà a alguns establiments de Canet de Mar, Montgat, Calella, Premià de Dalt, Pineda de Mar i Sant Andreu de Llavaneres.

Normativa

Tècnics de consum degudament acreditats per l’ajuntament corresponent visitaran els establiments de set comarques – Bages, Baix Llobregat, Garraf, Maresme, Osona, Vallès Occidental i Vallès Oriental – amb l’objectiu de comprovar quin és el nivell d’adequació a les normatives reguladores dels sectors objecte de la campanya, que seran diferents a cada municipi. Al Maresme, per exemple, es faran inspeccions a establiments de venda de pa de Canet de Mar i Montgat. A la resta de la comarca es centraran als tallers de reparació d’automòbils a Calella i Premià de Dalt, i als establiments de restauració, a Pineda de Mar i Sant Andreu de llavaneres.

Comprovacions

La campanya comprovarà aspectes bàsics com són la publicitat dels preus, l’exhibició de l’horari comercial, l’existència de fulls oficials de reclamació i el lliurament d’un comprovant de compra (tiquet o factura). Als establiments que no compleixin amb els requisits que estableixen les normatives reguladores, els tècnics/es de consum els informaran de quins són els aspectes que cal resoldre i lliuraran una còpia del control realitzat.

Campanya informativa

Segons Dolores Gómez, diputada de l’Àrea, “l’objectiu d’aquestes campanyes, de les que fem més de 5.700 a l’any, és informar els titulars i responsables dels establiments sobre les eines i mecanismes que les normatives sectorials posen al seu abast, amb la finalitat de garantir, d’una banda, el dret a la informació i, de l’altra, l’exercici dels drets de les persones consumidores i usuàries”.

Aquestes campanyes formen part de la cartera de serveis que la Diputació de Barcelona ofereix als municipis que pertanyen a la Xarxa Local de Consum i es complementen amb activitats informatives a empresaris mitjançant xerrades, tallers, debats i taules rodones. Aquest suport es presta a través de personal propi de la Diputació de Barcelona.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris