diumenge, 09 de de febrer de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Nou tram de la C-32 entre Palafolls i Tordera

Foto: El nou tram de la C-32 | Gencat

El conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal, ha visitat aquest dilluns el nou tram de la C-32 entre Palafolls i Tordera, que ha entrat en servei aquesta passada nit. El conseller ha estat acompanyat pels alcaldes de Palafolls i Tordera, Valentí Agustí i Joan Carles Garcia, i pel president d’Abertis i la concessionària Acesa, Salvador Alemany.

Inversió

Foto: La visita del conseller | Gencat

L’execució d’aquests treballs, que ha comportat una inversió total de 53,5 milions d’euros, ha permès perllongar l’autopista fins enllaçar amb la carretera Blanes – Lloret de Mar (GI-600). D’aquesta manera, la nova infraestructura, que connectarà en el futur amb l’autovia A-2 que el Ministeri de Foment té projectada, millorarà els accessos amb la Costa Brava sud.

Nou tram

Les obres, que van començar el desembre de 2008, han consistit en la construcció d’un nou tram d’autopista de 4,4 quilòmetres de longitud, iniciant el seu traçat a l’alçada de l’actual carretera N-II. Està format per dues calçades, una per sentit, que consten de dos carrils de circulació de 3,5 metres d’amplada, cadascuna, vorals interiors d’1,5 metres, vorals exteriors de 2,50 metres i mitjana de separació de 9 metres d’amplada, compatible amb un futura ampliació de la infraestructura.

“Evitar colapses”

Per la seva banda, l’alcalde de Tordera, Joan Carles Garcia, va indicar al conseller Joaquim Nadal que “és imprescindible seguir avançant amb els projectes pendents en quan infraestructures al nostre terme: desdoblament de la N-II i prolongació de la C-32 cap a Lloret de Mar”. L’alcalde va manifestar la necessitat de resoldre “el més aviat possible” aquests dos projectes per “evitar colapses a la carretera d’accés a la Costa Brava”.

Nous peatges

Foto: Gencat

Segons informa el DPTOP, amb la posada en funcionament d’aquest nou tram d’autopista, els moviments amb origen o destí els municipis de Palafolls, Tordera i Malgrat de Mar, travessant la barrera de Santa Susanna de l’autopista C-32, no experimentaran cap increment del peatge a abonar, derivat de la posada en servei del nou tram.

A la resta dels usuaris “se’ls aplicarà la repercussió en aquest peatge de la longitud del nou tram una vegada posat en servei, com era inicialment previst segons el conveni Acesa – Estat de 1995”, informen. Per tant, aquesta repercussió comportarà que el peatge aplicable passarà dels 0,71 euros als 0,96 euros. Els nous peatges s’aplicaran a partir de les 0 hores del proper dijous, 15 de juliol.

Nou model tarifari

D’altra banda, el DPTOP també ha assegurat que abans del proper 30 de setembre es començarà a aplicar un nou model tarifari com a programa pilot de la nova política de peatges en què està treballant el Grup d’Autopistes, amb bonificacions als peatges troncal i lateral de Vilassar de Dalt per als desplaçaments de mobilitat obligada amb origen o destinació a la comarca, els vehicles menys contaminants i els d’alta ocupació.

Bonificacions

Concretament, les bonificacions seran aplicables els dies feiners per als vehicles lleugers i seran del 25% per als usuaris que facin més de 16 viatges al mes. Abans de final d’any, s’aplicarà una bonificació del 20% per als vehicles amb ocupació alta i, quan sigui tecnològicament viable, un 20% de descompte per als vehicles ecològics. La quantia dels descomptes s’anirà incrementant en funció del desenvolupament i execució de les obres de la Ronda del Baix Maresme, “fins arribar en alguns casos al 100%”, segons assegura el departament.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris