dissabte, 17 de agost de 2019
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Pineda inaugura deixalleria ‘ordenada’

Foto: La nova deixalleria de Pineda de Mar | Aj.Pineda

L’alcalde de Pineda de Mar, Xavier Amor, i la regidora de Medi Ambient, Mònica Palacín, inauguraran el proper dissabte 3 de juliol, a les 11 del matí, les dependències de la nova Deixalleria Municipal. La planta, ubicada al carrer Mèxic de Pineda, ja es va posar en marxa provisionalment la setmana de 21 de juny, fins que no es faci el traspàs de competència a la Mancomunitat de l’Alt Maresme per a la Gestió de Residus Sòlids Urbans i del Medi Ambient.

Selecció ordenada

La nova deixalleria es caracteritza per la recollida selectiva de diversos tipus de residus de forma ordenada. Així, els usuaris poden fer abocaments controlats de runa, voluminosos, fusta, ferralla i metalls, restes vegetals, pneumàtics, paper i cartró, plàstic i vidre, en grans contenidors. A més, també s’hi recullen matalassos, electrodomèstics amb CFC i sense, aparells electrònics, plaques de fibrociment, plàstics d’hivernacles, pòrex i residus especials com poden ser vernissos, pintures, piles, bateries i florescents.

L’equipament

El nou equipament té una superfície total de 2.000 metres quadrats i està dividida en dos nivells. Tots els usuaris han d’entrar per la part inferior. Just a l’entrada del recinte hi ha les oficines i una bàscula d’entrada i sortida per comprovar el pes dels vehicles professionals. En aquest primer nivell hi ha tots els contenidors on s’hi fan els abocaments i una àmplia zona de maniobra on els camions poden realitzar la recollida i el buidatge. A la part superior és on els usuaris poden accedir amb els seus vehicles per fer els abocaments de forma més còmode.

Pressupost

Les obres de la deixalleria han tingut un cost de poc més de 400.000 euros i ha comptat amb una subvenció d’uns 285.000 euros de l’Agència Catalana de Residus.

Horari

De dilluns a divendres: de 10 a 14 i de 16 a 19 h.
Dissabte: de 10 a 14 i de 15 a 19 h.
Diumenge: de 10 a 12 h.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris
produït per