diumenge, 28 de de febrer de 2021
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Polèmica per l’anul·lació d’una cursa a Tordera

Cartell: Desert Running

L’organització de la “Desert Running La Tordera“, una cursa de 10 km que s’havia de celebrar el proper 14 d’agost per la llera del Riu Tordera, ha decidit anul·lar la prova, segons assenyalen, “per la incompetència de l’administració local”.

Segons informen els organitzadors a través del bloc de la prova , l’Ajuntament de Tordera no els va informar dels permisos que calen per tirar endavant la cursa. En aquest sentit, asseguren que van demanar al consistori conèixer quins són tots els tràmits que s’han de seguir i “no se’ns va informar correctament”.

Riu protegit

Concretament, l’organització diu que la regidoria de Medi Ambient del municipi no els va informar que el recorregut és impossible de dur-se a terme ja que La Tordera és un riu protegit dins l’anomenada ‘Xarxa Natura 2000‘. Malgrat aixó, el consistori els va donar llum verda per la celebració de la cursa i el passat 4 de maig van rebre el vist-i-plau de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA).

Permís de Medi Ambient

Dos mesos més tard de l’obtenció del permís, a finals de juliol, els organitzadors van rebre una trucada dels Agents Rurals per comunicar-los que “la cursa no es pot realitzar”. En una posterior trobada personal, els van explicar que el riu està protegit i que és impossible celebrar una cursa com aquesta sense el permís del Departament de Medi Ambient, una informació que, “en el seu moment, ens hauria d’haver explicat Medi Ambient de l’Ajuntament de Tordera”, es lamenten. Finalment, l’organització ha desestimat celebrar la prova perquè amb només 15 dies de marge, sense la garantia d’obtenir el permís vàlid,  “és arriscar-se i esperar amb total incertesa durant encara més temps”.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris