diumenge, 09 de de febrer de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Qui eleccions passa, ‘dependència’ empeny

Tothom sap que sumar equival a unir i unir en política, significa multiplicar i enfortir, i que restar significa minvar, decréixer dividir i en política, afeblir. Tothom ho sap això, tothom menys la majoria dels polítics catalans. Sobretot en temps de proximitat electoral, i cadascú d’ells, afirma tenir l’exclusiva de la catalanitat així com la única proposta vàlida per assolir la independència de Catalunya.

I així, dividint en lloc de sumar o de multiplicar, van passant anys i panys i qui elecció passa dependència empeny, entre un munt de proclames independentistes, totes més o menys semblants. Entre tant, un gran nombre de gent de veritable sentiment o il·lusió independentista es van cremant dins la eterna foguera del “Nosaltres sols”, dels polítics catalans.

Què hauria passat si aquelles 1.500.000 persones que van anar a la manifestació històrica del passat 10 de juliol s’haguessin trobat amb 50 convocatòries de manifestacions iguals, però totes diferents el mateix dia. Quin hauria estat el nombre de manifestants de cada manifestació? Segurament que la contundent imatge dels 1.500.000 manifestants cridant: “Som una nació, nosaltres decidim” hauria estat impossible de ser i de veure’s arreu del món.

Mai s’havia parlat tant d’Independència com ara. Tampoc s’havia mobilitzat, ni manifestat mai tanta gent pacíficament, a favor de la Independència per a Catalunya. Mai els enemics de Catalunya – entengui’s PP – havien tingut tanta por al independentisme polític català com en aquests moments. Per adonar-se’n del pànic del PP, només cal escoltar cada dia la Sra. Alícia Sánchez Camacho combatent com sigui el independentisme català amb seva estratègia política d’atiar la por mitjançant la mentida sistemàtica.

Som davant d’un gran moment històric, que podria ser decisiu de cara al nostre futur nacional. Només ens cal un detall senzill però importantissim, aquest: Que ara que venen eleccions, tots els polítics independentistes i nacionalistes catalans aprenguin i vulguin sumar i fer pinya i s’oblidin de restar i de dividir, – com sempre solen fer – perquè serà sumant voluntats com algun dia assolirem la independència.

Lluís M. Panyella | Pineda de Mar

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris