diumenge, 28 de de febrer de 2021
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Regeneren d’emergència platges del Maresme

Foto: Google Maps

Aquest dijous, 8 de juliol, comencen les obres ‘d’emergència’ per a la regeneració de les platges del Maresme a Cabrera de Mar, Premià de Mar, Vilassar de Mar i Montgat. Les obres suposen una inversió total de 2.245.000 euros.

Segons fonts de la Generalitat, l’objectiu d’aquestes feines és millorar l’actual situació de manca de sorra en aquestes platges com a conseqüència dels temporals de l’hivern. Els treballs que es duran a terme, i que acabaran a finals d’aquest mes de juliol, “han estat consensuats amb els diversos municipis i sectors afectats”, asseguren les mateixes fonts.

Inversió

La inversió total d’aquestes obres de regeneració dels quatre municipis és de 2.245.000 euros. El Ministeri aporta 1.345.000 euros. La Generalitat aporta 400.000 i el Port de Mataró s’incorpora amb una aportació de 500.000, específicament dirigida a la zona de Cabrera de Mar, contigua al municipi de Mataró, “complint l’acord del seu consell d’Administració, en relació al transvasament de sorres que volia realitzar els últims cinc anys i que, per raons tècniques, no havia pogut dur a terme”.

Extracció

D’altra banda, la zona d’extracció de sorra autoritzada es troba davant la costa de Premià de Mar, a la mateixa àrea on ja es van realitzar els treballs d’extracció per a l’estabilització de les platges de Barcelona i “amb les mateixes exigències de control i seguiment ambiental”, subratllen.

Polèmica

El retard en l’inici d’aquesta actuació no ha estat exempt de polèmica. Cal recordar que la Demarcació de Costes va anunciar que començarien a estudiar els corresponents avantprojectes a partir del darrer 23 de juny. Davant les protestes d’alguns dels municipis afectats, les administracions implicades han fet l’adjudicació i l’inici de les actuacions en un temps rècord, però l’actuació coincidirà inevitablement amb la temporada d’estiu.

Ni Arenys de Mar, ni El Masnou

Finalment, la draga no portarà sorra a les platges d’Arenys de Mar per l’oposició sorgida en aquest municipi contra aquesta actuació i que va ser formalitzada per un ple de l’ajuntament del passat mes de juny. El Masnou, un dels municipis menys afectats per la manca de sorra, també hi va renunciar perquè considera inoportú fer la regeneració de les platges durant el mes de juliol, quan hi ha més afluència de banyistes.

1 comentari per a “Regeneren d’emergència platges del Maresme”

  1. […] Regeneració de les platges […]

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris