dissabte, 08 de de febrer de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Simplificació Màxima?

Fa uns anys (no gaires) era fascinant poder utilitzar un d’aquells discs floppy de 1.4 Megabytes. Ara, amb això no en tens prou, ni per esmorzar. Parlem ja de gigabytes, i per emmagatzemar les fotos i pel·lícules digitals ja comencem a parlar de terabytes. Un moment, un moment. Un terabyte és un 1 amb dotze zeros (1,000,000,000,000). Això són números grossos!! Però, a això, s’ha d’afegir que cada byte és una renglera de buit bits. Ja us heu perdut oi!

Dons això és el que es parla entre els amics, a casa, amb la família: “… m’he comprat un disc d’un terabyte, què et sembla?…” Ara, agafeu els prismàtics i comenceu a mirar una mica en el món informàtic… A veure, a veure… Aquí comencem a parlar de petabyte (15 zeros), exabyte (18 zeros) i zettabyte (21 zeros).

El món digital està creant muntanyes de dades … i es mouen. Muntanyes de dades es mouen per tot el món … i cada vegada més ràpidament. Un ramell d’uns i zeros entren i surten, sense adonar-nos, de l’ordinador, el telèfon, la televisió … el món digital ens envolta cada vegada més.

És increïble pensar que al capdavall aquest món digital es simplifica amb un ‘1’ o un ‘0’. “Sí o NO”. Simplificació Màxima!! Això del “no sé” o “potser sí” no val. “SÍ o NO”. El món informàtic no s’està de romanços. Les coses clares!! “SÍ o NO”.

Però ho tenim clar tot això? Ai, ai, ai. A veure, fem memòria. Què en va sortir de la revolució industrial … contaminació. Ep, no posem el dit a la nafra. Sí, també progrés tecnològic. Que ho gaudim, eh! S’ha de reconèixer que això de tenir glaçons a la nevera (entre d’altres coses) és fantàstic. Però, què en sortirà de la revolució digital? Deixeu-me pensar … deixeu-me pensar … Ah, si. Ja ho se!! Un ‘1’ … o un ‘0’.

Carles Pujol

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris