dissabte, 17 de agost de 2019
Diari Maresme | Independent i Comarcal

‘Speedy for president’

Foto: Speedy, alter ego de Miquel Ciurana

El seu nom artístic és Speedy i actualment ha iniciat una insòlita campanya a favor d’un imaginari Partit dels Marrons; una iniciativa que ja ha rebut el suport del col·lectiu AJAC de Calella i la gent del Crit de Tordera. Darrera de tot això hi ha en Miquel Ciurana, un calellenc que a través del seu espectacle ‘Speedy President’ combina malabarisme i monòleg per donar un tomb irònic i humorístic al món de la política. Segur que convencerà a més d’un.

Què aporta de nou el Partit dels marrons al món de la política?
Sinceritat; un aire nou a la l’hora d’enfocar els problemes, més directe, més clar; la gent sap que amb nosaltres no es sentirà enganyada; jo només prometo coses que sé que compliré, com ara pujar els impostos i pujar-me el sou; bé, veient com està el panorama prometo que em baixaré el sou un 15% i em pujaré les dietes un 30%; el que jo deia abans, la gent pot confiar amb el Partit dels Marrons perquè no es sentirà enganyada.

Quines són les bases ideològiques del partit?
Ser president.

Què tenen a veure les malabars amb la política?
Els polítics sempre estan fent malabars, malabars amb els nostres diners per quadrar els comptes, malabars amb les paraules, només cal observar els seus actes i després el que ens diuen i sobretot la forma en que ho diuen; posaré un exemple, el primer tripartit va ser un desastre i ara la paraula tripartit es relaciona amb una cosa dolenta, doncs el segon tripartit ja no es pot dir així, ara es govern d’entesa, quina diferència hi ha?

Foto: Speedy rebent el suport de l'AJAC

El col·lectiu AJAC de Calella li va donar la primera oportunitat d’exposar en públic les seves propostes. Quina relació té amb aquest col·lectiu?
Són un grup de joves de Calella molt actius, i implicats amb el seu poble, munten un festival anomenat Esclat amb concerts, tallers i altres activitats i em van donar l’oportunitat de fer el meu primer míting; els hi va agradar les meves idees i propostes de govern i m’estan donant molt de suport. No és l’únic col·lectiu que creu amb mi, per exemple, la gent del Crit de Tordera també m’ha donat molt de suport des del principi, el dia 24 de juliol faré un míting dintre el Festival la Peixera de Tordera.

Com està funcionant la campanya? Quina és la resposta popular?
Estic molt content, hem creat un grup al Facebook anomenat “Partit dels Marrons” on la gent pot donar suport a la meva candidatura i posar fotos seves amb bigoti, ja hem superat les 100 persones, i des d’aquí vull aprofitar per invitar a tothom que hi entri i s’uneixi als Marrons.

Corren rumors de que s’està mobilitzant gent d’altres poblacions com ara Sant Pol. Què hi ha de cert en això?
Doncs sí, es cert: hi ha gent de Sant Pol que s’ha començat a mobilitzar per presentar-se a les pròximes eleccions municipals, aprofito per reafirmar el meu suport a aquestes iniciatives.

Quines solucions aporta el Partit dels Marrons per solucionar l’actual crisi econòmica?
Solucions? Cap n’hi una! O es pensa que el govern de Catalunya o Espanya solucionarà la crisis econòmica mundial? I és més, amb les mesures que s’han pres vostè què creu, que milloren o empitjoren l’actual situació? Un polític no pot prendre aquest tipus de decisions, totes les nostres accions van destinades a aconseguir més vots de forma immediata, no estem preparats per plantejar solucions a llarg termini, que és el que faria falta en aquest cas

Perquè hauríem de votar al Partit dels Marrons?
Jo penso que la gent està cansada de política, quan s’acosten eleccions sempre es demana que la gent vagi a votar, tot i així els índexs de participació no són molt alts, i a més el vot en blanc va augmentant. Per això des del Partit dels Marrons oferim una nova forma de veure la política, pujarem els impostos, ens pujarem el sou, disminuirem les prestacions socials i ho diem des del principi, així no et sentiràs enganyat, vota’ns amb total confiança, complirem totes les nostres promeses electorals.

2 comentaris per a “‘Speedy for president’”

 1. enric ha dit:

  ¿ com ho puc fer per a veure les fotos ? No hi ha manera de poder accedir a les fotorafies

 2. Redacció ha dit:

  Bona tarda, Enric

  T’enviarem per mail les fotos al teu correu.

  Una cordial salutació.

  Redacció
  Diari Maresme

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris
produït per